Persze, már eddig is lehetett volna. Habár szerintem fix napirendjhe egyetlen egy 3 hósnak sincsen, az a jó bennük, hogy pár hetente teljesen megcserélödnek a szokások.
2015. okt. 4. 17:40
2/7 anonim válasza:
Egy ennyi idős bárhol kidől még, ha álmos, ez nem napirendfüggő (pláne, mint az előttem szóló is írta, ennyi idősen még nem is igazán lehet fix napirendről beszélni). Úgyhogy természetesen nem kell vele a négy fal között ülni, és ha elálmosodik, bárhol el fog aludni. Az később jön el néhány gyereknél, hogy nem szívesen alszanak el idegen helyen.
2015. okt. 4. 17:53
3/7 A kérdező kommentje:
úgy értem hogy modnjuk egy idegen ágyban vagy ilyesmi. és az én gyerekem nem az a tipikus bárhol kidőlős fajta. persze gondolom hogy ha nagyon hulla, akkor elalszik de nem igy értem a kérdést.
hanem hogyha a rend szerint alvás következik a nap folyamán, akkor könnyebben el tud-e aludni máshol is, mert tudja hogy ez van
2015. okt. 4. 18:06
4/7 anonim válasza:
segit benne de nem csak ezen mulik hanem hogy megtanul e onnaloan es mashol aludni. hiaba van napi rend ha cicin alszik 11 honaposan is :) a lanyom 6 hosan fix napirendet kapott es akkor szoktattam ra az onallo alvasra. most 14 honapos es ma eloszor idegeneknel a szobaban a vendegagyon elaludt magatol. eddig csak anyoseknal aludtunk de ott holt kisagy meg egyszer nyaralaskor utazoagyba. de az hogy igy felnott agyon elaludt idegen helyen az most sikerult eloszor illetve olyan is volt hogy a szoba kozepen elaludt a foldon amikor elerkezett az alvasideje es en epp az ebedjet takaritottam. mire mentem volna be erte mar aludt a jatekok kozt :) na ez is ugye napirendnek koszonheto
2015. okt. 4. 18:34
5/7 A kérdező kommentje:
:)
magától alszik el (csak nem a legprofibban egyelőre)
2015. okt. 4. 19:03
6/7 anonim válasza:
"hogyha a rend szerint alvás következik a nap folyamán, akkor könnyebben el tud-e aludni máshol is, mert tudja hogy ez van"
Nem. Nagyon pici még. Nagyon jól teszed, hogy figyeled a ritmusát, és amikor várható, hogy el fog álmosodni, akkor megteremted ehhez a körülményeket, de egy 3 hónapos még nem tudja, hogy délután 1-kor az alvás a következő napirendi pont. Éppen ezért nem is lehet náluk még fix napirendről beszélni, mert ennyi idősen azért még elég változékony a ritmusuk.
Amire te gondolsz, hogy tudja, hogy ebéd után alvás jön, 1 éves kor után lesz reális elvárás.
2015. okt. 4. 23:31
7/7 anonim válasza:
igen de 5-6 hos kor korul el kell kezdeni kialakitani...utana még elofordulhat h olykor olykor felborul de ne egy evesen alljon majd neki a kerdezo mert mjnel idosebb a babo annal nehezebb nala uj szokasokat kialakitani. de a 3 honapos pici még ez ketsegtelen
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!