Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Amióta megszületett a kisfiam...

Coleen kérdése:

Amióta megszületett a kisfiam azóta nehezen alszik! De csak nappal van probléma! Mi lehet az oka? Esetleg valaki valami trükköt az altatáshoz?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 honapos és az a problémám hogy napközben nem akar aludni!

Születésétöl fogval rossz alvó!

Mindig sokat sír...

Van olyan hogy egész nap semmit nem alszik!vagy ha alszik is akkor csak 2 vagy esetleg 3 órát.De azt is úgy hogy közben fel fel ijed és rajtam kell hogy legyen vagy mellette kell feküdnöm!!

Nagyon nyugtalan szegénykém!!

És nem tudom hogy mi lehet az oka!!

Más kisbaba alszik minden etetés után vagy minden második etetés után de az én fiam nem..Mi lehet az oka?

Esetleg lehet valami nyugtató teát kapni?

Érdekelnének altatási módszerek!!!

2015. szept. 14. 23:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Először is nem kell minden mondat végére ! jeleket rakni, mert rém idegesítő. Szépen, kijelentő mondatokból is megértjük.

Másodszor a 2-3 óra egyáltalán nem kevés. Az enyém is ennyit alaludt 3 hónaposan, csak 4 részletben, egyszerre max fél órát. De az elején ennyi sem volt, volt, hogy egész nap ébren volt. Mostanra már eljutottunk odáig, hogy legalább az ebéd utáni alvása 1-1,5 órás. Nekünk az vált be, hogy rituálét csináltam az alvásból. Kendőben vagy szopizás közben tud elaludni (ezt korábban már megfigyeltem), szóval ő reggel hétkor ébred, eszik, akkor fenn van 10-ig, akkor álmosodik el - ezt is ki kellett figyelni. akkor még egyszer eszik, abba bele is alszik. Ha nem, akkor jön a kendő és altatódalt énekelek neki - ez nagyrészt beválik. Leteszem a kiságyba, alszik fél órát, majd megint ébren van kettőt. Jön az ebéd, jóllakik, ha nem alszik bele, jön a kendő, altatódal. Fontos még, hogy elkülönítettem az alvós és ébrenléti szakaszokat. Ha alváshoz készülünk, akkor besötétítek. Ha ébren kell lenni, akkor kimegyünk a nappaliba játszani. Amikor elkezd ébredezni, teszek be neki valami white noise-t ezzel 5-10 perc alvást még tudok nyerni.

2015. szept. 14. 23:41
 2/5 anonim ***** válasza:

ugyanilyen volt a lanyunk is.

hogyan altatod?

ha.reggel nem.alszik megette a fene atesik a holtponton es onnantol csak megy a nyuglodes.

a babaknak.20 perc kell a melyalomhoz. erre kell figyelni mikor altatod, barhogy is teszed az altatast. amig mozog a szaja az arcizmai egyenetlenul lelegzik, nem szabad.az.altatast befejezni mert megebred. ki kell varni a minimum 20-25 percet. ha a lelegzet elhalkul, egyenletes.lesz, az ujjak elernyednek, megtudod emelni a karjat es visszazuhan - na az a melyalvas. akkor lehet letenni ugy h nem ebred fel. hogy idosodik, annal konnyebb lesz ezt a pontot eszrevenni, illetve az o idegrendszere is megerik az alvasra, eleve konnyebben elalszik majd. a lanyom 2 hetes koratol kb 6 hos koraig 50 percet alust napkozbe, azt is ket reszbe cicin...aztan 6 hosan cumival el kezdett egyre konnyebben elaludni - es visszaaludni - igy mat egybefuggo 90-120 perceket ia aludt, most 1,5 eves mar csak delben alszik.

2015. szept. 15. 00:23
 3/5 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak:Az a sok sok ! jel megszokás.:)

valahogy mindig rááll a kezem! :)

Azt mondod hogy nem kevés?

csak ö már 1 honaposan sem aludt semmit.Mindenki mondja körülöttem h. az ö babája 3 hosan még minden második etetésnél aludt.Ilyenkor elvagyok keseredvel hogy csak az én babám ennyire rossz alvo.

képes fent lenni reggel 8 tol este 9 ig is folyamat!

És a nyugtalan alvása mivel magyarázható?

Mondjuk én nem szoktam neki besötétíteni.Lehet hogy ez is a baj!

Meg van mikor álmában sír de sokszor elő fordul!

köszönöm a tippeket.

próbáltam vigyázni a felkiálltó jelekre! :)

2015. szept. 15. 03:27
 4/5 A kérdező kommentje:

Elszoktam ringatni a popoját.így tud csak el aludni.

Megszoktam várni azt a a 20 percet,de még ugy is felkel.Lehet hogy az én babámnak több idö kell a nyugodt alváshoz?

köszönöm a választ!

2015. szept. 15. 03:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Vegul hogy alakult az alvasotok? Rendezodott?
2017. máj. 21. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!