Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Este ne aludjon hason? Kinek...

Este ne aludjon hason? Kinek a babája alszik este hason?

Figyelt kérdés
Most olvastam hogy növeli a bölcsőhalál valószinűségét. Pedig eddig hason aludt, 5 hónapos, és csak úgy alszik :)

2015. jún. 30. 11:47
 1/9 anonim ***** válasza:

Az ortopéd szakorvosunk szerint meg kifejezetten hason kell altatni, mert a gerincének és a mozgásfejlődésének az a jó, ha sokat van hason.

A lányom hat hónapos múlt, az első néhány hetet leszámítva csak hason aludt, mert úgy szeret, jelentem, még él. Időre született, normál szüléssel, 10-es apgarral, nem gondolom, hogy a hason fekvés miatt veszélyeztetett lenne. Viszont három hónaposan átfordult, négy hónaposan kúszott, öt és fél hónaposan kapaszkodva felállt, úgyhogy a doktornéni tudhat valamit.

2015. jún. 30. 11:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta a védőnő,hogy este semmiképp ne aludjon hason a baba, az én gyerekeim nem szerettek hason amúgy sem, de a barátnőmnek mind a 3 gyereke csak hason aludtak éjjel nappal.
2015. jún. 30. 11:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom 19 hónapos, utoljára a kórházban aludt háton, amióta hazahoztuk, csak hason altatom, tudatosan. Légzésfigyelőt egy éves koráig használtunk.
2015. jún. 30. 11:59
 4/9 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta a védőnő hogy hason altassam sokkal hamarabb elalszik és tényleg igy van. Légzésfigyelőnk nincs, időre született egészségesen. De ennyi erővel nappal se aludjon hason mert nem vagyok ott vele, jó oké hogy ránézek mondjuk félóránként de az semmi.
2015. jún. 30. 12:03
 5/9 anonim ***** válasza:
5 napos korától hason alszik, ma 1 éves :)
2015. jún. 30. 12:24
 6/9 anonim ***** válasza:
21 hónapos és általában hason alszik el 1 éves kora óta.
2015. jún. 30. 12:36
 7/9 anonim ***** válasza:
11 hónapos és 2-3 hetes korától többnyire hason alszik. Ha éjszaka mocorog, akkor is csak az oldalára fordul, hátára nem.
2015. jún. 30. 13:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem, meg ahogy a gyerek szeret aludni, úgy altasd :) Nekem a fiam utált hason lenni, aludni meg pláne. Így amikor megszületett a lányom ugyanúgy raktam, altattam, aztán 1 hét után világos lett, hogy valami nem frankó Neki, hasra raktam és láss csodát egyből jól érezte magát, jókat aludt. Azóta is hason alszik, már 16 hónapos. Amúgy a mozgásfejlődéses dologban lehet valami, anno a fiam mindent a normál időben csinált, a lányom 6 hósan állt, 10 hónaposan elindult...
2015. jún. 30. 13:28
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Már a kórházban is hason aludt. A mai napig úgy alszik el 17 hónapos. Légzésfigyelőnk volt amit kB 1 hónapja nem használok.

Egyébként ha utána olvasol mindennek sehogy nem lehetne altatni a babát. Hason nagyobb a bölcsőhalál valószínűsége, háton ha bukik megfulladhat, oldalt pedig nem tesz jót a gerincének és a csípőjének.

Szóval valahogy a levegőben kéne altatni.

Ahogy a babának a legkényelmesebb.

2015. jún. 30. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!