Mindenki mesél lefekvés előtt a gyerekének/babájának?
Nekem is így alszik el.
Én napközben sokat mesélek neki, imád "olvasni" meg járok vele könyvtárba is, van babaolvasójegye:) Szerintem ennyi elég, ha simán elalszik magától, mindegy hogy napközben vagy este kapja meg a napi meseadagját.
Majd ha nagyobb lesz és kéri, akkor természetesen olvasok majd esti mesét, de amíg nincs rá igénye, nem szoktatom rá, hadd aludjon nyugodtan. Lehet csak felpörgetné és nehezebben aludna el tőle.
Fiam 2 éves, este megkapja a cumisüveg tejet, adok egy puszit, lekapcsolom a villanyt, és kijövök a szobájából. Majd valamikor bemegyek az üvegért.
Napközben olvasok neki, meg mesélek, de este elalváshoz nem igényli.
Nem tudom, később fogja-e, akkor majd mesélek.
5 évesem van, 2 éves korától olvasok neki, azóta figyel oda és érdekli. de nem elalváshoz, szerintem olyan csak a mesében van, hogy elalszik rajta a gyerek :) eleve kivitelezhetetlen az olvasás sötétben...
fogmosás után beülünk a szobájába, fél órát olvasok, énekelek 1-2 dalt, jóéjt puszi, lámpaoltás és magától elalszik... 2 éves korában még csak 5-10 percet olvastam, 1-1 annapeti vagy bogyó és babóca hosszúságú mesét.
majd ha igényli, elkezditek, addig nem kell,e egyébként is max a képeket nézegetné, hosszabb, összefüggő szöveget úgyse ért ennyi idősen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!