Miert nem alszik a 15 hetes kisfiam sem ejjel sem nappal tobbet mint egy-masfel ora hossza? Kb egy het volt osszesen amikor ejfeltol hajnal 5-ig, vagy reggel 6-fel7-ig aludt, azonivul sosem! Mit csinaljak, hogy tobbet aludjon?
Igeny szerint szoptatom, nagy ritkan tapszert is kap, de 98% anyatej.
Probaltam, hogy ahogy felebred es meg csak nyoszorog, megpaskolom a popsijat finoman, ha nem hasznal kiveszem, ringatom, ha az sem, akkor mellre teszem, de napkozben igy is teljesen felebred van hogy 50perc alvas utan. Ejszaka visszaalszik egybol de max masfel orara es ujra kel mindig! Mar van egy bizonyos alap rutin benne hogy mikor alszik napkozben, de sehogysem sikerul kitolni hogy tobbet aludjon egyszerre.
En meg mar teljesen bele vagyok faradva. Semmi segitsegem sincs, a parom dolgozik, egyedul vagyok vele es semmire sem jut idom. Mar teljesen el vagyok keseredve, se fozni se takaritani nincs idom. Csak a rend megtartasara jut ido, de nagyobb takaritas is raferne mar a hazra. Es napkozben ha ebren van sem tudok tole semmit sem csinalni mert max tiz percig van el egyedul, amugy szorakoztatni kell, jatszani vele. Arrol nem is beszelve hogy hulla faradt vagyok folyamatosan.
Ez igy nem mehet tovabb, legyszi adjatok tanacsot mit csinaljak?
Nyugi és kitartás. :)
Az én babám max 30 percet aludt, éjjel egy órát. Én már elvittem dokihoz, de minden rendben, annyit tudtak rá mondani, hogy ő ilyen. Ehhez kell alkalmazkodni. Én is vittem magammal a hordozóba a konyhaasztalra, ha pl főztem, az ágyra tettem játszani és ott vasaltam az ágy mellett, közben énekeltem, dumáltam neki stb. Aztán picit eljátszott a játszószőnyegén, majd egy picit a forgó-zenélővel.
6 hónapos kora óta többnyire átalussza az éjszakát, de napközben továbbra is 2x30 percet alszik.
Koszi a valaszt.
Rn ugy erzem ellazulok, nem kapom fel minden nyekkre, hordozom kendoben de ott sincs el mindig, inkabb csak ha setalni megyunk vagy boltba. Leteszem pihenoszekbe, valoban elvan husz oercig is akar, vagy ritkan egy ora hosszat, ebben van el a legjobban. Ez az ido arra eleg hogy fozzek, mosast tegyek be, rendet rakjak, teregessek, ruhat pakoljak es agynemut csereljek eset szamlakat fizessek be. Szoval soknindent megcsinalok igy is de kozben igy is tizpercenkent hozza kell ugralni ha nem is veszem ki. a jatszoszonyeget utalja, a kisagyban ebren tiz perc a maximum.
De meg mindezekkel ellennek ha legalabb amikor alszik, aludna 2-3ora hosszat. Azzal mit kezdjek?? Hogy tegyem le aludni hogy "jo" legyen?
A parom amiben tud segit, van hogy harom-negy orat vigyaz a gyerekre hogy tudjak aludni, meg amit tud a haztartasban is segit de szinte minden hetvegen dolgozik szombat-vasarnap is. Amikor a kicsi alszik en is alszom, de a nagytakaritast miota a kicsi mrgszuletett nem csinaltam meg. Lassan a "kosz esz meg minket", es en ezt nem birom nezni.
Abban remenykedtem hogy valakinek van valami bevalt technikaja erre az alvas problemara, mert ebbol indul ki az osszes egyeb gondom es ezert szeretnek ezen "valtoztatni", ha lehet. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!