Mikor fürdetitek este a babátokat? Tanácsot szeretnék
kérni.
Figyelt kérdés
4 hónapos a pici lányunk.Este 6 körül mindig úgy bealszik hogy fél kilenckor alig bírjuk felébreszteni fürdetni.Így este 10-kor alszik el és reggel hét körül ébred.De olyan rossz mindig ébreszteni.6-kor meg még korai fürdetni nem?Vagy ha korábban elalszik lehet,hogy reggel már 5-6-kor ébred?Hajnali 4 után már elég ébren alszik,nyöszörög,odaadom neki a cumikáját alszik tovább,azért kihúzza 7-ig néha fél 8-ig is.Remélem érthető,elég kuszán írtam.Mit tanácsoltok?
2015. ápr. 10. 17:28
1/7 anonim válasza:
mi 8kor. 7ig soha nincs fennt,az reménytelen? nem írtad napközbe mikor alszik. érdemes úgy letenni szundira,hogy aludjon akkor és annyit amivel kihúzza fürdésig,de azért nem is aluidja ki magát. mikor alszik utoljára? evések kb mior vannak? mennyit van fennt egyszerre? pl. ha etetsz 1-3 között lefektethetnéd. kb olyan 6fele fennt kell akkor lennie szerintem. el lehet altatni pl. babakocsiban is,ha ágyban nem akar (de mindig ott próbáld előbb)
2015. ápr. 10. 17:34
2/7 anonim válasza:
este 6 után már nem kellene aludnia. Nap közben hogyan alszik?
Nekünk akkor rendeződött az alvása, mikor leszoktattuk a 6 utáni alvásról, (előtte ugyanígy ébresztős fürdéssel kinlódtunk). 8-fél 9 körül fürdött akkor is, meg most is, csak annyi a különbség, hog ymost már rendszeres időpontokban alszik és nem félhulla estére.
Ha gondolod, hagyd rá, hogyan alszik most, mert egy-két hónap múlva úgyis minden változik majd. De tehetsz érte, hogy hogyan alakul a jövőbeni alvása.
2015. ápr. 10. 18:14
3/7 anonim válasza:
En tuti nem ébresztgetném már ebben az idöben.
Fürödni meg pláne nem. Tisztántartani nem csak este lehet.
Próbáld kihúzni hétig vele a lefekvést, akkor tedd tisztába, meg az esti rituálét és reggelig fürdesd meg. Èn kb 18:30-kor kezdeném a fürdetést meg amit akarsz, így 7-kor mar aludna és reggelig .
2015. ápr. 10. 18:27
4/7 Wiky93 válasza:
Kislányomat mindig 7kor fürdettem míg kisebb volt, egy ideje, hogy már du sokat van ébren 6kor van a pancsi fél7től 7ig eszik aztán alvás reggelig(van amikor vacsi után egyből bealszik, de van amikor kicsit később) de alszik 12órákat. Szerintem a 6nem korai..főleg ha átalussza az êjszakàt :)
2015. ápr. 10. 18:48
5/7 anonim válasza:
4 hónaposnak napi szinten bőven elég a fenekét megmosni, a többi testrésze nem igazán tud még koszolódni.
Napközben is lehet fürdetni. Nálunk teljesen össze-vissza van a fürdetés. Teljes, kádban ülős fürdetés két naponta van (jobban száraítja a bőrét a víz, mint amennyi haszna van a napi szintű fürdésnek). Időpont szerint meg mikor hogy. Néha reggel, néha kora délután, néha este.
Lefekvéssel nincs összekötve, így is elég pontosan tartja a nyolc körüli elalvást.
2015. ápr. 10. 18:58
6/7 anonim válasza:
Ha korábban alszik el,szerintem korábban is fog ébredni..
Nálunk a 4 és 1 éves is fél hét,legkésőbb hétkor fürdik,és utána alvás...Most már azzal,hogy tovább világos van kitolódik fél 8-ra az elalvás,de télen nem egyszer aludtak már hétkor..
Én sem ébresztgetném,inkább fürdetnék mondjuk 6kor,mikor bealudna(ettől nálunk felpörögnek picit)és 7kor mehet aludni..
2015. ápr. 10. 21:26
7/7 anonim válasza:
Igazan nem szeretnek kotozkodni, de nem hinnem hogy mindenkinek olyan babaja van aki este 6-tol reggel 6ig alszik.:) Nalunk a furdes az mar megszokassa valt, inkabb ugy mondanam szuksegszeru.:) Ahogy hazajottunk a korhazbol 3 hetig szinte semmit nem aludtunk, mivel a babam nem akart elaludni este. Nappal semmi gond nem volt de este 9tol reggel 5ig kepes volt sirni. Azutan ajanlotta valaki hogy probaljuk meg kialakitani egy szokast estere, na azota este 8kor minden nap furdes van, azutan maszirozas, kicsi jatek es eves, ezutan betesszuk a kisagyba es mar alszik is, mindossze 1 het alatt sikerult megszoktatni erre. Egyreszt ki is faradt mig kisebb volt mostanra meg megszokta. 9kor ha elaldut reggel 6 korul mar kel is. Nem minden baba egyforma.:) Amugy meg a keredezonek felelve 3-5 kozott seta kozben alszik egyet igy este 8ig kibirja.:) Ha el is szundit 7 korul 10 perc s fel van ebredve. Ha jol alszik ejszaka akkor meg szerintem lefektetheted 6kor is, vagy pedig probald a delutani alavast elorebb hozni, hogy 6kor mar legyen felkelve.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!