Másnál is előfordul ilyen?
Nagyszülők távol laknak, így ha látogatóba jön egyikük/mindketten, akkor néhány napot maradnak.
Minden ilyen esetben szétborult az alvása a lányomnak. A nagyszülők nem csaptak nagyobb zajt, ugyanúgy altatták, tehát a napirendjében nem változott semmi.
Ha nincs itt senki, akkor 12 órát alszik éjjel, meg nappal kétszer másfelet. Amikor itt vannak, jelentősen lecsökken, hajnalban felébred, stb.
Arra tippelek, hogy talán izgatottabb a nagyobb közönség miatt és sajnálja alvásra pazarolni az idejét?
Nagyon felvillanyozódik, ha bárki jön hozzánk és még valaki foglalkozik vele, akár ismeri, akár nem.
Azért is merült fel bennem a kérdés, mert most készülünk hosszabb időre elmenni a nagyszülőkhöz és tartok tőle, hogy a környezetváltozással együtt nagyon be fog zavarodni az alvása.
nekünk 5 hónapos koráig átaludta az éjszakát, és mindenki kezében elvolt...egész azelőtti napig hogy elutaztunk karácsonyozni a mamáékig...ahogy megérkeztünk, vidám volt jó kedvű...de már az első éjjel 2-szer kelt, és másnap senki se vehette kézbe rajtam kívül. 7 napot töltöttünk ott, végig ez volt a tendencia és legalább 2-szer, de volt hogy 3-4szer felébredt...a nappalok jól teltek, jó kedvű volt, egész addig amíg ki nem akartam adni a kezemből....aztán amikor hazajöttünk sem állt helyre az alvása...még 2 hónapig volt kaotikus, aztán egy éjjel hagytam sírni és azóta helyreállt, megint átalussza az éjszakát, de az nem változott, hogy nincs el másnál...szóval neki valami trauma lehetett ez a leutazás vagy nem tudom...ettől független ugyanúgy levisszük most húvétkor is, nincs porcukorból, majd feldolgozza, kell hogy néha kimozduljon neki is, nekünk is.
Szerintem ne stresszelj ezen, valószínű be fog zavarni az alvásába de majd helyre áll.
Dehogy stresszelek, csak kíváncsi vagyok.
A személyemhez nem ragaszkodik, vígan elvan bárkivel, bármeddig. Neki az a fontos, hogy valaki foglalkozzon vele, az már mindegy, hogy ki az :) Ha odaültem melléjük, akkor konstatálta, hogy ott vagyok, esetleg fél percre odajött, de utána ment vissza játszani azzal, aki itt volt.
Apjával szintén, ha vendég van, ő is le van tojva.
Csak most tűnt fel, hogy már sokadszorra elromlik-megjavul az alvókája, ha a nagyszülők itt vannak pár napot.
,,A személyemhez nem ragaszkodik, vígan elvan bárkivel, bármeddig. "
mint írtam velünk is ez volt, egészen az elutazás napjáig. de remélem veletek nem így lesz. mondjuk nem írtad mennyi idős. nekem még csak 5 hós volt mikor elutaztunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!