Ikreim közül az egyik "rászokott" a kisujjamra, a cumit
nem fogadja el. Nappal elalszik anélkül, de ha idő előtt
megébred és még álmos, akkor van, hogy csak a kisujjam
szopizása nyugtatja meg. Kinek milyen cumi vált be?
Melyiket próbáljam ki?
szerintem ezt hagyd abba. eleve nem jó, hogy a kezedet dugdosod a szájába, pl. a körmöd alatt van egy csomó baci, mondjuk pelusozás után nem jól öblíted ki és már kész a baj. egyébként honnan jött ez az ujj szájba dugdosás?
inkább sírjon szerintem 1-2 napig, mert ha tényleg rászokik akkor súlyosbodni fog és majd mindig követeli, akár éjjel többször is, te meg virraszthatsz :)
nekünk a mam cumi vált be, de lehet a gyógyszertárban cseresznye cumit kapni, az jobban hajaz az ujjadra, mam a cicire hasonlít :) próbáljátok ki, hátha... :)
2015. jan. 13. 15:36
2/6 A kérdező kommentje:
igen, én is tudom, hogy nem jó, hogy így alakult, épp ezért írtam ki a kérdést, kinek melyik cumi vált, hisz én is ezen vagyok, hogy leszoktassam.
Úgy alakult ki, hogy a kórházban még nem volt tejci és amíg az egyik fekve szopizott a másik ordított, ezért odaraktam őt is az ágyra és addig cumizta az ujjam, így maradt meg ez a szokás. Folyamatosan azon vagyok, hogy leszoktassam, nappal még elhallgatom a sírását, de van, hogy sajnos ő győz, annyira belelovallja magát az ordításba. Éjjel viszont annyira jó, hogy tudunk pihenni. De akkor sem egész éjjel cumizza az ujjam, csak míg elalszik. Tudom sovány vígasz ez....
Nállunk is volt egy olyan időszak amikor csak a kisujammal aludt el, de ez valahogy magától elmaradt illetve átszokott a saját ujára, cumit egyáltalán nem fogadja el, kiköpi és még sír is ha megpróbáljuk neki oda adni,csak a saját hüvelykújjai kellenek neki.2 hónapos korátol nem fogadja el a cumit, akkor kb 1 hónapig volt a kisujjam és utána már csak a saját ujai kellettek/kellenek neki, és ez azóta is így van..8 hónapos kisfiu anyukája
2015. jan. 13. 17:44
4/6 A kérdező kommentje:
Ah, köszi utolsó, várom a válaszokat, mint a messiást. Az ikresek.hu-n is írta valaki, hogy a gyermeke magától leszokott róla. Hát jó lenne, az én kislányom is pont úgy reagál, mint a Te Manód, sír, ha cumit kap, kiköpi, utálja. Elő-előfordul, hogy már annyira kész van, hogy nem ellenkezik és elalszik rajta, de ez ritka. Meg nappal annyira nincs is gond, tegnap du. simán elaludt pl. a hordozóban cumi nélkül. De éjjel kell valamit kezdenem, hogy ne mellettem aludjon és ne a kisujjamon. Egyébként keresi a kis kezét, van, hogy meg is találja és fél percig szopogatja, szerintem ez lesz majd a megoldás, csak még ügyetlen. Addig szerinted hagyjam a dolgokat így, vagy irány a Brendon 20. fajta cumiért?
Szerintem várj még a cumi vásárlással, hátha mihamarabb átszokik az újára.Nállunk kb 1 hónap kellett neki.Egyébként nállunk is volt olyan, hogy csak a kisújamra nyugodt meg.Eleinte csak a kisújam kellett neki, majd idővel elkezdtem neki a kis kacsójába rakni az újam, amit ügye a szájához húzott, és megint egy kis idő elteltével már a saját úját szopizta, az egyémet még kicsit fogta, de az is elmaradt 2-3nap alatt.És amint mondtam ez azóta is így van, egyedül a babakocsival ha megyünk valahova és kesztyü van rajta és nem tudja szopizni az úját csak akkor mondja kicsit a magáét, de ott meg a tologatástól hamar elalszik.Üdv:8 hónapos kisfiu anyukája
2015. jan. 15. 20:40
6/6 A kérdező kommentje:
Szia kedves utolsó válaszoló. Köszi a tippet. Azóta vettem egy másik fajtát, a tomee-től a 0-6 hósig, egészen olyan, mint egy kisujj. Tegnap elvolt vele, míg a tesó fürdött, de éjjel egyik cumi sem kellett neki, pedig van, hogy nappal azért el-elfogadja. Próbálom "tuszkolni" a saját ujjait is, van, hogy magától megtalálja. Hát kitartás kell az biztos, főleg éjszaka, volt, hogy virrasztottam, mert nem ordított, csak nyöszörgött, akkor tartottam a cumit a szájában és simogattam a homlokát a kiságyban. De van, hogy nincs erőm pl. több éjszaka egymás után ezt megcsinálni, így jön mellém. Meg hát ott a tesó, aki ugyan elfogadja a cumit, de ha kiesik fel kell őhozzá is ugrálni, amíg el nem alszik. Néha már rettegek, hogy vajon ma milyen éjszakánk lesz.
Kapcsolódó kérdések: