2 honapos gyereket milyen pozícióban szabad hagyni aludni? Oldalt vagy hanyatt?
Figyelt kérdés
2014. okt. 8. 20:54
11/12 violent02 válasza:
Egy akkora babánál amelyik magától nem tud még oldalra fordulni és úgy elaludni azt miért kell kitámasztva erőltetni? nem is elég erős ahhoz hogy megtartsa magát, nem áll ott még a fejlődésben de azért altassuk csak úgy..annyiszor hallottam fiatal anyukaként mások parázását azzal kapcsolatban is hogy hason vagy háton aludjon, és mindenhol csak túlreagálják..semmi baja nem lesz ha hason alszik..nem kell egy pici fej alá párnát rakni..ezt sok helyen láttam, és aztán csodálkoznak ha baja lesz..nézni kell hogy a huzat se gyűrődjön össze,nem kell kicsinek plüssállat,sem párnákat a közelébe tenni hogy ne tudjon elmászni mert ha picivel nagyobb és megdönti ráborulhat. Én kb. 2 hetes korig altattam háton, sose jött vissza semmi neki, de 2-3 hetesen elég szépen emelte a fejét tehát ha kényelmes neki onnantól aludhat hason. Olyan baba meg csak nincs, mint ahogy sok oldal írja, hogy hason túl mélyen alszik és elfelejt levegőt venni..1-2 légzés kimaradhat, felnőtt embernél is de egy egészséges babánál ez teljesen normális. Ha meg már mondjuk 4-5 hónaposan szépen fordul oda-vissza akkor úgy alszik el ahogy neki jó...én pedig minden kis mozdulatát lesem szinte, éjszaka is felébredek csak arra ha picit csendesen mocorog, én is aggódó vagyok de annyi hülyeséget olvasok lassan hogy rossz nézni hogy sok szülőnek nincs saját döntése kis apróságokban se és mindenhol a nagy könyveket bújják mintha az annyira beválna..mi is felnőttünk, és 21 éve szüleimnek nem volt légzésfigyelője, kiságyban aludtunk nem mindenhol másban és úgy bántak velünk mint egy kisemberrel nem úgy mint egy porcelánbabával..
12/12 A kérdező kommentje:
IGAZAD VAN!!!!
2014. nov. 20. 08:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!