Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Milyen jól bevált módszerek...

Milyen jól bevált módszerek vannak az ujjszopás elhagyására?

Figyelt kérdés

2 éves kislányomat eddig hagytam, hogy alváskor az ujját cumizza, de most már szeretném valahogy leszoktatni - féltem a fogait és hogy beszédhibás lehet.

Nyugtató cumit születésétől fogva nem fogadta el, csak a hüvelyk ujja van minden "stresszhelyzetben", ha éhes vagy ha aludni szeretne. Úgy érzem nagyon nehéz lesz megválni tőle, pláne hogy van egy 8 hós kisöcsi - aki mellett kb mostanra állt vissza a lelkibékéje:) és még vannak lesznek nehézségek. Tényleg, ilyen körülmények között szabad hagyni még cumizni?

2014. aug. 23. 23:52
 1/5 anonim válasza:
66%

Szia! Nálunk a paprikarémes módszer vált be. Csak annyi az egész, hogy este bekenitek vele. A gyógyszertárban találjátok a terméket;)

Remélem nektek is majd beválik ;)))

2014. aug. 24. 01:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

ha elalvashiz cumizza meg tresszhelyzetben, akkor attol meg nem lesz beszedhibas (feltetelezem nem orakig szopja naponta az ujjat...)

En csak olvasgattam a temaban korabban es ott azt irtak ne buntessuk erte a gyereket es eroszakkal ne akarjuk leszoktatni, hanem keressuk meg az okot es annak a megoldasara ki aljunk masik alternativat.

Esetetekben az elalvashoz valami plussallatkara rongyra atszoktatani? szoval segiteni neki az elalvasban, hogy arra ne az ujjat hasznalja...

kisocsi vagy egyeb stressz eseten figyelemeltereles es a stressz megszuntetese. Legalabb jelzi valahigy hogy most gondja van es te olyankor tudsz reagalni. altalanossagban az ujjszopast elhagyjak a gyerekek, ha mindket kezuket lefoglaljak pl. jatekkal vagy egyeb tevekenyseggel...mert ugy nincs lehetosege szajba venni a kezet, hiszen valasztania kellene, hogy jatszik vagy cumizik...

remelem megoldodik a problemad

2014. aug. 24. 05:37
 3/5 anonim ***** válasza:
21%
Én már 36 éves vagyok és néha álmomban még most is szopom az ujjam...
2014. aug. 24. 07:03
 4/5 anonim ***** válasza:
52%
Hát ez nem lesz könnyű feladat. Mi 17 hónapos korától hagytuk el erélyesen (nem kiabálva, csak hogy tudja, hogy ez nem játék, hanem komoly dolog) rászólva, a kezét minden alkalommal kivettük a szájából. 19 hós koráig tartott, ma már nem veszi a szájába. Viszont ő cumizott is mellette és most is cumizik, nem is keveset, azzal pótolja. De úgy gondoltam, a cumit ki tudom sterilizálni időnként, azzal nem fogdos össze mindent (mint a kezével) és talán könnyebben el tudjuk majd venni tőle, ha elérkezik az ideje. Azt a gyereket, aki nem cumizik, szerintem nagyon nehéz lehet leszoktatni az ujjszopásról, az ismerősi körben nem is sikerült.
2014. aug. 24. 07:57
 5/5 anonim ***** válasza:

jaj istenem, ez az erélyes, meg erőszakos szoktatás.. a nyugtató cumi mivel lenne jobb? sokkal rosszabbat tenne a fogaival a cumi.. el kell neki magyarázni szépen, hogy ezt a nagylányok nem szokták már csinálni, vagy egyéb módon megértetni vele, hogy nem csinál rosszat, de el kell köszönnie tőle. ekkora korban már egész jól meg lehet velük értetni. nem a levegőbe beszélek, pszichológus barátnőm csinálta ezt a kisfiával.

ha erőszakosan meg hirtelen akarod eltiltani tőle, majd lesznek jó kis orális fixációi nagy korában meg egyéb problémái :(

2014. aug. 27. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!