Magától fog leszokni, vagy le kell szoktatnom?
A babámat kezdettől fogva ölben altatom. Most 10 hónapos. Igazából én már megszoktam ezt, nem teher számomra.
Tegnap az anyósom ültette a bogarat a fejembe, mert szerinte ez egy nagyon erős kötődést alakít ki a babában és ezert nehéz lesz majd pl. a bölcsibe is beszoktatni. (2 éves korában tervezem beadni)
Szerinte meg kellene próbálnom h leteszem az ágyába és simogatom a hátat h így aludjon el.
Én úgy gondoltam magától fogja elhagyni ezt az igényét h ölbe altassam, mert mondjuk már kényelmetlen lesz neki.
Szerintetek igaza van anyósomnak?
Akinek szintén ölben aludt a babája, annak leszokott magától., vagy segíteni kellett neki? (hány hónapos korában)
Köszönöm a válaszokat!
10 hónap még nem olyan sok. Ha erre van igénye, akkor legyen ez, ha neked tényleg nem teher. Nyugodtan megpróbálhatod azt a módszert, amit írtál. De még a bölcsi odébb van, addig még ő maga is megunhatja.
Én 11 hónapig cicin altattam a babám. Aztán elfogyott a tej és magától aludt el.
a második ölben aludt, de ő már 4-5 hónaposan leszokott, de még ennek ellenére ma is ringatom, ha hagyja. Mert olyan jóóóó :)
Ööö, mi az ölben altatás? Ülsz, ő meg csak simán elalszik az öledben, aztán berakod a kiságyba? Az szerintem tök kényelmes mindkettőtöknek!
Én sétálva+énekelve altattam a kisfiamat úgy 5 hónapos korától, már attól tartottam, hogy így maradunk örökre, de 13 hónapos volt, mikor egyszer csak az ágyára mutatott a karomban - azóta fejsimi+éneklés van :) Azóta se hiszem el, hogy ilyen tényleg van :)
Igen, az ölben altatas az, h én ülök a babám pedig a karomban van és így alszik el. 20 percet szoktam várni, aztán megy az agyikojaba. :-)
Egyébként ez a fajta mód a jarkalasbol finomodott az ülésre. Nappal még mindig jarkalok vele és akkor énekelek is neki. De nekem még ez a jarkalas sem nehéz. És tényleg olyan jó látni, ahogy elszunnyad. :-)
Kedves 1.!
Neked a 2. Babád hogy szokott le magától?
Kedves 2.!
Én is ilyen jelre várok, én úgy hiszem ez minden babanal eljön vmikor. :-)
És miért is lenne rossz az az erős kötődés? Szerintem ez lenne az alap és nem mellesleg a világ legjobb érzése is, nemde? ;)
Kérdező, jól érzed, a babád magától is el fog jutni a "leszokásig", amikor készen áll majd rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!