Miért ilyen nyűgös?
Nagyon más a babák alvás igénye, unokatestvérem babája egy hónappal idősebb mint az enyém az ő kisfia 2 óránként szopizik nappal-éjszaka, és nappal 30-40 percet alszik 2-3 alkalommal, de reggel 8 és este 8 között elsősorban ébren van. Este alszik, de 2 óránként felébred szopizni. 3 hónapos korától ez így működik náluk most 5 hónapos múlt. Én fiam most 4.5 hónapos kb. 3 napja az éjszakát átalussza este fél 11 től reggel 6 ig. nappal reggel 6 és este 10 között bő7 órát alszik. (kétszer 40 percet és kétszer 3 órát) 4 óránként szopizik éjszaka nem eszik.
Pár napig nyűgös volt ő is a napokban, de tegnap rájöttem, hogy szomjas és azóta nem nyűgösködik napközben. Eddig nem kapott vizet, mert nem kérte, de úgy látszik most jön a jó idő megszomjazott. (a hozzátáplálást is most kezdtük talán attól is szomjasabb)
amiket próbálj ki szerintem
- a hinta nagyon jó ötlet ahogy fennt is mondták
- sétálás is jó ötlet nagyon szép idő van
- ha van akkor hordozókendővel is sétálhatok
- babakocsiban tologatva (esetleg két lábtörlőn tologatni, hogy pattogjon a feneke, az enyém azon tutira elalszik mindig)
- énekelj neki
- mi szoktunk csak úgy álldogálni az ablakban és nézzük a madarakat, autókat, nem szólok hozzá csak állunk és nézzünk ki, ettől elálmosodik
- ha van hordozókendőtök akkor kösd egy asztalra (nyugágyszerűen) és abban is tudod hintáztatni
- babakocsiban is huzogathatod abba is bele szoktak aludni (te pl. ülsz és előre hátra húzogatod)
-mellkasodon altathatod
- talán éhes és nem elég ma neki amit adtál
- szomjas
- szellőztess ki a szobájába
- nincs melege? nem fázik?
- hason fektetve vagy háton fektetve sem érzi jól magát?
- enyém szeret textil zsebkendővel játszani (de figyelj oda mert képesek az egészet a szájukba tömni)
- agy neki csörgő játékot
- zenét is hallagthattok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!