6 hónapos kislányom miért nem "szól" ha felébred?
Többi lent.
Figyelt kérdés
Sem a reggeli, sem a napközben 3x alvás utáni ébredéskor nem szól..Külön szobája van, kiságyban alszik.Vagy a bébiőrzőn hallom meg a "matatása" hangját, vagy épp bemegyek/belesek hozzá, és látom, hogy már fent van. Tehát a sötétben "elnézelődik"?..Néma csendben elvan.Pedig szopizás mindig ébredés után van, mégsem éhes.Egyedül a késő délutáni fél órát alvásából ébred sírva (ez meg a másik véglet).Nrm tesz rosszat a szemének a sötétben nézelődés?Az is baj lehet, hogy napközben van a kiságyában, ott is szokott játszani?
Az én fiam 3 hónapos, de ő sem mindig szól :) el van egyedül, szórakoztatja magát. A játék nekünk ágyon kívül van mindig. Ha ott van, alvás van.
2014. febr. 2. 08:59
2/14 anonim válasza:
Az én kisfiam 5 hónapos és születése óta ezt csinálja hogy ha felébred csak nézelődik csenben. Éjszakánként mikor felkelt arra keltem fel hogy másképp veszi a levegőt... Sosem sirt ébredéskor, de amúgy sem szokott. Nagyszülők, barátok alig hitték el hogy van ilyen gyerek :) a szomszédok is mondják hogy egy hangja sincs a picurnak. Nem tudom meddig lesz ilyen csendes, de sokan mondják hogy élvezzem ki ezt az időszakot mert hamarosan vége lesz. :) amúgy napközben miért teszd a kiságyba játszani? Én van amikor a földre teszem a játszószőnyegre, vagy a nappaliba a kanapéra, de a kiságyat mi is csak alvásra használjuk.
2014. febr. 2. 09:10
3/14 anonim válasza:
Örülj neki.
Én meg azon idegeskedem, hogy a lányom folyton sírva ébred, nem nézelődik csendben és már az agyamra megy.
2014. febr. 2. 09:14
4/14 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz, ez tök jó!
2014. febr. 2. 09:40
5/14 anonim válasza:
Én kis fiam is elvan a kiságyba , ugyan úgy nézelődik csendben van addig is tudom végezni a hézi munkát itthon én ennek csak örülök szerintem örülj te is .
2014. febr. 2. 09:46
6/14 anonim válasza:
Fiam egy darabig elnézelődik, bíbelődik a takaróval, vagy pl. múltkor a légzésfigyelővel ismerkedett szép csöndben (a lábánál van, odafordult). Ha megunja, jelez, nem sírással, csak közli finoman, hogy ébren van. Szerintem ez nem baj, sokkal ijesztőbb, mikor sírva ébred.
Én sem teszem napközben a kiságyba, csak alvásra használjuk, arra sem mindig, most itt durmol az ölemben.
2014. febr. 2. 10:17
7/14 anonim válasza:
Nálunk is ez van. Csak ha rosszul ébred, akkor sír fel. Ha felébred, akkor elvan magának,néha hallom, hogy halkan gőgicsél. A helyedben máshol játszatnám napközben, nem a kiságyban. Én kifejezetten figyeltem rá, hogy a kiságyat csak alvásra használjuk. Később ebből még lehet gondod.
2014. febr. 2. 10:26
8/14 anonim válasza:
Most őszintén ez neked probléma? Összetenném a két kezem, ha a lányom nem kiabálva kelne...hanem úgy mint a tiéd. Tényleg nem értem mi a gondod ezzel. Örülj neki inkább.
2014. febr. 2. 10:43
9/14 anonim válasza:
Komolyan mondom, hogy tedd össze a 2 kezed..még a mai napig is szinte hetente előfordul hogy a 3 éves lányom sírva kel..Már a hajam az égnek áll..1,5 évig minden áldott alkalommal sírva kelt.
A kisfiam csak akkor kel nyügisen ha fel van keltve..ő 14 hónapos.De ha nyűgös, akkor az kitart 1 óráig minimum..a csillagokat is lehozhatom neki, akkor sincs változás!
Örülj neki, hogy ilyen kis tündér nyugodt babócád van..és ne akarj ezen változtatni szerintem.
A sötétben nézegetésről pedig no comment..nem is értem miért lenne az baj?Ha ennyire félted, akkor tegyél be egy kis sólámpát, és akkor nem lesz teljesen sötétben.
2014. febr. 2. 11:10
10/14 A kérdező kommentje:
Köszi lányok, megnyugtattatok!Csak megijedtem, első baba, hátha vmi nem oké..A kiságyban akkor van, ha necces házimunka van (pl.:fürdő/wc puccen), így a légzésfigyelőre bízom (parás vagyok), de amikor csak tehetem kiveszem (játszószőnyeg, hinta, pihenőszék, ha vasalok a másik szobában, jön velem, ha kell egy 5 perces tusolás, akkor a nyitott fürdőajtóba a pihenőszékébe teszem, a konyhába az etetőszékébe teszem ha főzök,stb..), de van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok, hogy a kiságyban játszásnak milyen hátulütői lehetnek később?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!