Mennyi volt a rekord ébrenléte 1-1,5 év körüli gyermekednek?
Figyelt kérdés
Amikor mindent próbáltál hogy elaludjon de semmi nem vált be?
Az én fiam 1,5 éves, és mostanában hullámokban rátör ez a nem lehet elaltatni dolog, a rekordja majd 12! óra... Nem tudom mi tévő legyek vele.. Tegnap reggel fél 9-től éjfélig 45 percet aludt, aztán fél 1-től reggelig 4x keltem fel hozzá.. Egy héten legalább 6 éjjel ilyen, de kb. 1 hónapja csinálja. Előtte aludt este fél 9-től reggel 8-ig, vagy két hónapig, azelőtt ugyanez volt mint most. Kezdek kimerülni. 16 foga van, jelenleg nem látnám hogy jön fog... Köztünk nem alszik, ringatva nem alszik, játszani akar éjszaka is, holott egész nap jön-megy pakol, játszóházba viszem hogy fáradjon már ki de semmi. Nektek mi vált be?
2014. jan. 22. 12:20
2/7 anonim válasza:
19 hónapos a fiam, eddig kétszer fordult elő, hogy nem volt hajlandó aludni délután, tehát reggel fél 8-tól este 7-ig fent volt. Egyébként este 8-kor fekszik le, de ilyenkor már 7-kor kidőlt, olyan fáradt volt és aludt reggelig. Nálunk mindkétszer front volt az oka a dolognak.
3/7 A kérdező kommentje:
Reggel 8-9 közt ébred tejet kap, aztán reggelizünk. Elmegyünk boltba, sétálunk. Hazajövünk játszunk. Közben főzök, ő jön megy körülettem főz velem. Ebédelünk fél 1 fele, utána mászkál még játszik. Utána próbálom altatni. Van hogy gond nélkül alszik, van hogy csak fekszik pihenget fél órát. Ha felkel eszik egy kis gyümölcsöt utána ha nem esik az eső sétálunk (játszóházba megyünk vagy csak sétálunk) Utána játszunk játszunk (egyedül nem igazán van el 5 percnél tovább) 6kor vacsi, 7 kor fürdik, fél 8 fele tejet kap. Utána indul az esti műsor. Ha később próbálom letenni akkor is ugyanez van. Próbáltam már 9-kor letenni. Igazából 1 órát ha alszik napközbe összeteszem a kezem.
2014. jan. 22. 12:36
4/7 A kérdező kommentje:
a főz velem úgy értem hogy kap egy műanyag edényt és kavargat a fakanállal. Hamar megunja és megy rosszalkodni, felcsavarja a konvektort, lekaparja a festéket a falról, ütögetné a tv-t játékokkal a nappaliba, egész nap a nyomába kell lennem nehogy kárt tegyen magába. Mindenhova felmászik, rángatná az állólámpát, egyszerüen mindíg kitalál valamit. Vagy forog körbe körbe még el nem esik és neveti, de persze sokszor nekiesne valaminek ha nem fognám meg. Rángatja a ruhaszárítóról a ruhákat lefele, a fürdőszobát zárhatóvá kellett tennem mert elindítja a mosógépet fél perc alatt. Nagyon eleven gyerek, ezért nem értem hogy nem fárad el mikor meg sem áll egész nap. Nem tudom mit kellene már tennem, de ha rosszat csinál pl. rángatja a lámpát odamegyek elhozom onnan mondom neki hogy nem szabad, próbálom elterelni valami játékkal onnan, de 2 perc múlva ott van megint, vigyorog rám és lassan nyúl a lámpához. Feszegeti a határokat értem én, de egyszerüen mindíg a nyomába kell lennem.
2014. jan. 22. 12:49
5/7 anonim válasza:
Az én lányom is eleven. Én délután csak akkor viszem már ki, ha előtte aludt. Azt vettem észre, ha előbb kimegyünk aztán próbálnám letenni, az esélytelen. Ebédel, iszik, kicsit még jön-megy a lakásban, és elérkezik az a pont mikor lehet letenni aludni. Másfél-két órát alszik, és utána megyünk ki. Ma pl. 11:30-tól alszik, de van olyan is, hogy csak 14 óra, vagy 14:30 körül álmosodik el. Ha délután négyig nem alszik el, akkor már hagyom, és megyünk kifelé, hogy estig még kibírja. De ez egyelőre ritkán van.
6/7 A kérdező kommentje:
A legfőbb baj az éjszakai nem alvás, azon nem tudom mi segítene. Azt már megszoktam hogy napközbe max. 1 órát alszik.
2014. jan. 22. 13:20
7/7 anonim válasza:
18 hónapos lányom nappali rekordja 10 óra volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!