Ti babátok is szokta ezt csinálni?
Nem könnyű tanácsot adni, mert minden gyerek más, és a szülők hozzáállása is megoszlik. Nálunk is változás van az alvásban, a kislányom 18 hónapos.Talán azzal van összefüggésben, hogy az öntudatára kezd ébredni, és saját elképzelése van, kezd szépen önállósulni.
Az altatással úgy vagyok, ha nem megy, nem erőltetem, mert csak ideges leszek, és az sikertelenséghez vezet, és csak frusztráltabb leszek tőle. Hagyom, had legyen fönt még fél-egy órát, aztán újra kísérletezem a fektetéssel.
Ha elalszik késő délután, nem szívesen keltegetem. Nálunk is volt, hogy késő délután aludt el, és reggelig kibírta. Persze megébredt szopizni.
Szóval én ha ilyen helyzetben lennék talán az alábbi dolgokkal "kísérletzenék"
- először hagynám az ő ritmusában az alvást, lehet hogy 1-2 hét és ez is változik;
- ha nagyon nem, és aggódnék érte, azt próbálnám meg, hogy mindig 10-05 perccel tovább húznám a délutáni alvását, hátha később fekszik, és későn kel, vagy későn fekszik és korán kel, aztán lehet hogy a délutáni alvása is így visszatér;
- vagy megpróbálnám felkelteni (ezt nagyon utálnám), úgy 1-1,5 óra alvás után.
Sajnos ez a téli idő teljesen megzavarja a babák alvását, és lehet hogy a kisfiad is a sötétedéshez igazodik, és ez akár tavaszig így is lehet.
de fontos, először is idegeskedj, nem lesz baja ettől a fiadnak, és el fog múlni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!