3 hetes a fiam, és bár különszobája van szerettem volna ha pl. délutáni alvásnál vagy egyszer egyszer velünk alszik, hogy jó legyen neki, meg persze nekem is jó érzés ha ott szunyókál mellettem. Ilyenkor egy ágyban aludnánk, vagy mozesben lenne az ágy mellett. De 2 alkalommal kipróbáltuk és lehetetlenség volt tőle aludni, 10-15 percenként nyöszörgött, horkolt, szürcsögöt stb. Más babája is ezt csinálja? Vajon ez gond? Amúgy szépen eszik, anyatejes, jó alvó, svájci óra pontossággal ébred 3 óránként, eleget eszik stb.
Ahelyett hogy örülnél, hogy tud egyedül aludni a gyerek... Pfff...
2013. dec. 3. 19:03
2/8 anonim válasza:
Hát szerintem ne akard oda szokatni. Eleinte csak akkor vettem magam mellé, amikor beteg volt, aztán a mozgásfejlődéssel, járástanulással felborult minden, és odaszokott hozzánk, már máshol nem hajlandó aludni, nemsoká 2 éves lesz, és ki tudja meddig lesz így. Egyébként én simán alszom tőle... Inkább amiatt nem tudsz tőle aludni szerintem, mert annyira arra koncentrálsz, hogy ott van, éberen alszik kezdetben az ember, aztán amikor megszokott lesz, akkor már fel se tűnik... De persze mocorognak éjszaka, az én lányom is pörög...
2013. dec. 3. 19:15
3/8 anonim válasza:
A lányom pont ilyen volt, piciként iszonyú hangosan aludt, én meg amúgy is ébredtem minden rezdülésére.
Amikor nagyobb lett, akkor sem tudtunk együtt aludni, mert túl izgalmas volt neki, ha mi is ott voltunk. :)
2013. dec. 3. 19:58
4/8 anonim válasza:
Én sem akartam vele aludni, de az első pár hónap alatt bizony előfordult, hogy már annyira kivoltam, hogy magam mellé fektettem. De igazából sosem szerettem, én nem aludtam kényelmesen, ráadásul minden mozdulatomra ő is összerezzen.
2013. dec. 3. 19:59
5/8 A kérdező kommentje:
Igazából az érdekelt, hogy akkor ez nem utal semmi féle gondra, hogy ő ilyen hangosan alszik. Nem akarom én oda szoktatni, csak kellemetlenül éreztem magam, hogy nem bírom a saját gyerekemet alvás közben elviselni. És hát igen volt, hogy azért tettem magam mellé mert már így vagy úgy de muszáj volt aludnom, de abból sem nekem lett alvás ha nem neki, én meg hozzá nem mertem érni, hogy átvigyem a szobájába mert féltem, hogy felébred. Én pedig nem tudtam máshol aludni mert kicsi a lakás nincs több fekvőhelyünk.
2013. dec. 3. 20:11
6/8 anonim válasza:
Mi egy szobában alszunk, de engem soha nem zavart. Viszont ha befektetjük magunk mellé, akkor nem tudok nyugodtan aludni. Eleinte még én is ébredtem minden nyikkanásra. Mostmár csak akkor, ha nagyon nyöszörög. Viszont nem szeretek úgy aludni, hogy nincs a közelemben.
2013. dec. 3. 21:35
7/8 anonim válasza:
Szerintem ez természetes anyai ösztön, hogy jobban odafigyelsz a babád neszeire, és emiatt nem tudsz mélyen aludni. Az első 2-3 hónapban előfordul, hogy a babák ilyen hangosan szuszognak, ez rendszerint kinövik, de utána más nesz veszi át a helyüket: szoktak nevetni, sírni álmukba. Egyébként megszokható, úgy ahogy a családtagok által kibocsájtott neszekre sem ébredünk meg (horkolás, beszéd, puki stb..)
2013. dec. 4. 14:04
8/8 anonim válasza:
Gondnak biztosan nem gond, a pici babáknak még fejletlenek a szerveik, többek közt a hangképző szerveik is, emiatt van az, hogy sokszor röfögnek, hörögnek, az én lányom is ezt csinálta pár hetesen, persze én is aggódva telefonáltam a védőnőnek, hogy a lányom álmában olyan hangokat ad ki, hogy egy zombifilmbe is elmehetne statisztának ...
mi egy szobában alszunk vele és már alábbhagyott az éjszakai hangoskodása, meg persze már hozzá is szoktunk a hangokhoz. aludni ritkán alszik a mi ágyunkban, ha igen, akkor is csak napközben, de én nem tudom elengedni magam mellette, minden rezdülésére felriadok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!