Esti altatásnál kinél milyen rutin van?
Ott vagytok mellette míg elalszik? Kell esti mese? Tesóval együtt fekszenek?
Az én 3 évesem egyke, és nem bírom egyedül hagyni a szobájában amíg el nem alszik. Nem is lenne ezzel baj, ha nem 40-50 perc volna az altatási idő. 20h-kor rakom ágyba. Írhatjátok, hogy tegyem le később, de szerintem én inkább a koránkelést választom, mert olyan későn apa átkapcsol a tv-n a saját műsorára, és nem akarom, hogy akciót nézzen alvás előtt (másik szobába nem lehetne vinni, mert úgyis apával akar lenni)
Ja igen, és ezalatt a 40-50 perc alatt szinte folyamatosan mesét kell neki mondanom, ami kicsit már fárasztó:S
Akinél van tesó is, annál könnyebbség az elalvás vagy csak nehezebb?
az a baj, hogyha mi mesét is nézetnénk vele alvásig, akkor el se aludna el hamarabb mint így, mert pl mikor apukámra lett bízva, fenn volt 22 óráig...
viszont én is ilyen vagyok: nem tudok tv mellett aludni, mert annyira arra figyelek, hogy mi történik
Nagyon korán fekteted le. Az én kisfiam másfél éves, nem nagyon lehet elaltatni 10 előtt. Próbálkoztam vele párszor, az lett a vége, hogy másfél órás keserves altatás után az éjszaka közepén felébredt mintha reggel lenne, és akkor neki elkezdődött a nap, nem lehetett visszaaltatni. Szóval nem erőltetem, ő ilyen és kész.
Neked is ezt tudom ajánlani, fektesd le később, és akkor valószínűleg sokkal könnyebben elaludna. Apukának meg kell mondani, hogy ne nézzen akciót, amíg ott a gyerek. Amúgy sem kellene tv-znie elalvás előtt (mármint a gyereknek), mert felpörgeti, nehezebben nyugszik le.
Amúgy válaszolva a kérdésre az esti rutin nálunk: este 8 körül vacsora, utána egy kis játék, 9 körül kakaózás, utána fürdés, aztán hintaszékben ringatom és halkan "beszélgetünk", amíg el nem alszik (ez általában 10-15 perc).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!