Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Esti altatásnál kinél milyen...

Esti altatásnál kinél milyen rutin van?

Figyelt kérdés

Ott vagytok mellette míg elalszik? Kell esti mese? Tesóval együtt fekszenek?

Az én 3 évesem egyke, és nem bírom egyedül hagyni a szobájában amíg el nem alszik. Nem is lenne ezzel baj, ha nem 40-50 perc volna az altatási idő. 20h-kor rakom ágyba. Írhatjátok, hogy tegyem le később, de szerintem én inkább a koránkelést választom, mert olyan későn apa átkapcsol a tv-n a saját műsorára, és nem akarom, hogy akciót nézzen alvás előtt (másik szobába nem lehetne vinni, mert úgyis apával akar lenni)

Ja igen, és ezalatt a 40-50 perc alatt szinte folyamatosan mesét kell neki mondanom, ami kicsit már fárasztó:S

Akinél van tesó is, annál könnyebbség az elalvás vagy csak nehezebb?

2013. szept. 30. 09:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Másfél éves picuromat arra tanítom, hogy fürdés után körülbelül este nyolckor, odamegyünk mindannyian a tévé elé a nagyágyra, és ő hozhat egy-két játékot, mesekönyvet. Kicsit játszik, autózik, apázik, aztán egyre többet ásít, végül odabújik hozzám, és pár perc alatt elalszik. Ilyenkor beviszem a helyére. Nnnna, így is 30-40 perc, de szépen játszik közöttünk az ágyban, mi is tudunk közben pihenni, eddig ez vált be a legjobban.
2013. szept. 30. 10:15
 2/4 A kérdező kommentje:

az a baj, hogyha mi mesét is nézetnénk vele alvásig, akkor el se aludna el hamarabb mint így, mert pl mikor apukámra lett bízva, fenn volt 22 óráig...

viszont én is ilyen vagyok: nem tudok tv mellett aludni, mert annyira arra figyelek, hogy mi történik

2013. szept. 30. 10:18
 3/4 A kérdező kommentje:
nem írtatok valami sokan:-(
2013. szept. 30. 18:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon korán fekteted le. Az én kisfiam másfél éves, nem nagyon lehet elaltatni 10 előtt. Próbálkoztam vele párszor, az lett a vége, hogy másfél órás keserves altatás után az éjszaka közepén felébredt mintha reggel lenne, és akkor neki elkezdődött a nap, nem lehetett visszaaltatni. Szóval nem erőltetem, ő ilyen és kész.

Neked is ezt tudom ajánlani, fektesd le később, és akkor valószínűleg sokkal könnyebben elaludna. Apukának meg kell mondani, hogy ne nézzen akciót, amíg ott a gyerek. Amúgy sem kellene tv-znie elalvás előtt (mármint a gyereknek), mert felpörgeti, nehezebben nyugszik le.

Amúgy válaszolva a kérdésre az esti rutin nálunk: este 8 körül vacsora, utána egy kis játék, 9 körül kakaózás, utána fürdés, aztán hintaszékben ringatom és halkan "beszélgetünk", amíg el nem alszik (ez általában 10-15 perc).

2013. okt. 1. 03:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!