Aki cicin altat az meg szokta büfiztetni?
Ha elaludt a cicimen (vagy félálomba került :) ) akkor át szoktam fordítani a mellkasomra, hogy felfele legyen a buksija... ilyenkor a komolyabb büfik ki tudnak jönni maguktól.
(De egyébként nem egy "büfizős alkat", nap közben sem nagyon büfizik, este meg amikor lassan szopizik, akkor még kevésbé.)
Eleinte, az első gyerekkel próbáltam, de pár alkalom után nem láttam tovább értelmét, mert csak felébredt tőle. Aztán az volt, hogy hagytam elaludni, és amikor felébredt, felemeltem, akkor jött ki a böff.
Igaz, nekem egyik gyerekem sem volt hasfájós, gondolom olyan esetben ez macerásabb.
nem büfiztetem... eleinte csináltam, de ha aludt, nem jött ki belőle büfike... max. felébredt, és nyűgös lett, sírt, és olvastam egy szoptatós könyvben, hogy nem is kell, ha alszik, ezért aztán felhagytam ezzel... amíg nem volt jó alvó (kb. 12 hetes koráig) volt hogy cicinaltatás utáni elalvásból felsírt, és kiderült hogy büfiznie kellett, de ez nagyon ritkán volt, és talán csak napközben... én úgy tapasztaltam, hogy nem kell, és nem is lehet, ha alszik... de lehet, minden baba más...
----------
nem tudom mekkorka a babód, esetleg próbáld azt, hogy ha jól bekajált, de még nem alszik, büfizteted, aztán visszarakod még komfortcicizni / elaludni, ha már nem móhoskodik, vagy csak "cuclizik" levegő se nagyon megy le, és akkor nem kell aggódnod a böfike miatt :)
ui: az, hogy nem alszik el, mert fáradt, az nekem is a vesszőparipám volt. visszagondolva már látom, hogy feleslegesen feszültem az altatáson... inkább kapcsold be a tv-t, tedd "csöcsre" aztán had cuclizzon, pihenjen, te meg relaxálj, tévézz (nem szokik rá a baba, az enyém is alszik a kiságyában) ha tv-zel, és elalszik, esetleg csempészd be a kiságyba ha már szépen szuszog... :)
jó babázást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!