Egész délután szinte nem aludt a kisbabám, mit csináljak? Ti hogy altattok?
Én énekelek neki.
Bár lehet, hogy azért alszik el, hogy nem hallja.
csináljatok egy laza napirendet. nekem ez segített. nem órához igazítom, hanem tevékenységhez. lányom 5 hónapos és kb így néz ki a napunk:
-ébredés
-evés
-büfi
-pelenkacsere (ha rendesen meg van büfitetve nem fog bukni)
-ébrenlét (játék, mondókázás, stb..)
-evés
-alvás
persze mikor látom, hogy éhes adok neki... az ébrenlétek 2-2,5 órásak ezt olyan 1-1,5 órás alvás követi. ami fix nálunk a reggeli ébredése- ezt ő állította be, és az esti "szertartás" fél hét körül leveszem róla a pelust, had pucérkodjon kicsit, 7kor fürdés, fél nyolckor evés 8 körül alvás.
ezt szinte minden babánál lehet alkalmazni, csak más ébrenlét-alvás intervallummal.
kell egy pár nap (hét) mire hozzászokik a rendszerességhez, de utána látható javulás lesz.
néha úgy altatom, hogy összebújunk, simogatom a hátát, rázom a popsiját.
remélem sikerül megoldni a "problémát"
sok sikert! :)
1. ez órási beszólás volt..én is próbálok énekelni a gyerekeknek, konkrétan van mikor a kicsi besír! XD
Na szóval, kedves kérdező.Én mind a 2 gyerekemnél fél éves korukig más-más altatási módszert fejlesztettem ki.Mind a kettő egész picinek, simán el aludt cicin.Én fekve szoptattam/szoptatok mindig, így kényelmes.De amikor már ez nem vált be, akkor kerestem a megoldást.Kislányom napközben imádott a babakocsiban aludni..mikor már láttam hogy ki van, akkor beraktam, ráztam rajta egy párat és be is volt ájulva.A kisfiam most 8 hónapos lesz, úgy alszik, hogy kap enni, aztán cici és ha elég álmos akkor berakom a kiságyba és addig rázom vagy paskolom óvatosan a fenekét amíg be nem alszik.Ő még 2x alszik 1 nap.10-től 12-ig,14-től 16-17ig.De van hogy még az esti fürdés előtt is beszenderül 1 órára valamikor.Ez a napi aktivitásunktól is függ.Mondjuk éjszaka még 3x kel..de ez más téma.
Az hogy a 2 hónapos babád nem alszik, az gond!Még kell neki..így fejlődik a kis idegrendszere.
A hasfájásával kezdesz valamit?
Lehet a melegtől is ám, hogy ennyire nyugtalan.Nekem is mind a 2 gyerekem meg van őrülve.
Ha kell ringasd kézbe..kicsi még, ne aggódj azon hogy kézbe szokik..ha majd nem tudod 2 évesen se lerakni akkor aggódj!! :-D Na de tényleg, ringasd, simizd, bújj mellé, vidd ki a levegőre...stb...próbálkozz.Hiába vált be eddig valami, a hónapok alatt úgy is változni fog mindig, hidd el nekem.2 éves lányom szinte havonta változtatta az igényeit..most már csak annyi igénye van altatás részről, hogy kicsit köztünk lehessen, aztán fogja a kis párnáját és megy az ágyába..onnan meg követeli a jó éjt puszit. :-) Pedig ő sem volt egy egyszerű alvó...néha olyan volt, mint ha az alvás az ellensége lenne.
Kitartást neked...és sok-sok türelmet!!! :-)
1. ez jó volt xD Nekem volt olyan hogy megtepsolt a fiam :D
A kérdésre válaszolva:
20 hónapos a fiam és többet alszik,mint pár hónaposan!Ő sem aludt 8-9 óránál többet ennyi idősen,mint a te a babád.
Nálunk a ringatás és énekelés/dúdolás vált be,vagy babakocsiban altattam így napközben is aludt.Konkrétan napközben 3-4x fél órát aludt így de legalább nem volt nyűgös.
Utolsóval értek egyet.
A másik dolog: biztos, hogy a hasa fáj? Széklet milyen időközönként van? Milyen állagú? Nálunk erre amúgy a Gripe water vált be, megváltás volt, kb. 2 hónapig adtam neki, nagyon jó volt. Az a sok cucc, amit hasfájásra adsz neki, szerintem már sok, és egyik kiütheti a másik hatását...
Amúgy lehet, hogy a foga jön, bizony sok gyereket rettenetesen megvisel.
Aztán ami még eszembe jut: nem lehet, hogy éhes? Mivel keveset szopizik, nem termelődik elég anyatej?
2 hónapos babának még nem igazán kell napirend.
A babák kb. fél éves korukra kialakítják maguknak a napirendet. Három gyerekem van, nagyon különböztek babaként is, de mindnek kialakult a napirendje.
1000 fok van,ez mindenkit megvisel.
Éjféltől 8-9 órát alszik, és problémázol? :)
Adj neki cicit vagy tápot amikor kéri, és hagyd azt a babát. ha álmos altasd el, de ha nem minden nap ugyanaz a rend, akkor még nincs tragédia.
Az esti fürdés idejét célszerű nagyjából azonos időben tartani, abból tudj, ahogy mikor jön az éjszaka és ennyi.
Még csak két hónapos!
Altatási módszerek:
cicizés, pihenő szék, baba hinta, ringatás, séta babakocsival, horozó kendő, bölcső, kiságy. Lehet válogatni.
Esetleg bekapcsolhatsz valami monoton zajt közben.
Próbálgatni kell és kitapasztalni, hogy a babádnak mi jön be.
Sok sikert!
3 gyerekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!