Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Egész délután szinte nem...

Gabi86 kérdése:

Egész délután szinte nem aludt a kisbabám, mit csináljak? Ti hogy altattok?

Figyelt kérdés
Már múlt hét szombat óta ezt csinálja.nincs igazán napirendünk (lehet az a baj),mondjuk hasfájós is,de már nincs ötletem.van hogy szopizni sem akar mert olyan ideges a fáradság és a hasfájás miatt.egy nap éjféltől számítva 8-9 órát alszik.2 hónapos

2013. júl. 31. 22:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%

Én énekelek neki.

Bár lehet, hogy azért alszik el, hogy nem hallja.

2013. júl. 31. 23:06
 2/15 anonim ***** válasza:
46%

csináljatok egy laza napirendet. nekem ez segített. nem órához igazítom, hanem tevékenységhez. lányom 5 hónapos és kb így néz ki a napunk:

-ébredés

-evés

-büfi

-pelenkacsere (ha rendesen meg van büfitetve nem fog bukni)

-ébrenlét (játék, mondókázás, stb..)

-evés

-alvás

persze mikor látom, hogy éhes adok neki... az ébrenlétek 2-2,5 órásak ezt olyan 1-1,5 órás alvás követi. ami fix nálunk a reggeli ébredése- ezt ő állította be, és az esti "szertartás" fél hét körül leveszem róla a pelust, had pucérkodjon kicsit, 7kor fürdés, fél nyolckor evés 8 körül alvás.

ezt szinte minden babánál lehet alkalmazni, csak más ébrenlét-alvás intervallummal.

kell egy pár nap (hét) mire hozzászokik a rendszerességhez, de utána látható javulás lesz.

néha úgy altatom, hogy összebújunk, simogatom a hátát, rázom a popsiját.

remélem sikerül megoldni a "problémát"

sok sikert! :)

2013. aug. 1. 00:35
 3/15 anonim ***** válasza:
46%

1. ez órási beszólás volt..én is próbálok énekelni a gyerekeknek, konkrétan van mikor a kicsi besír! XD

Na szóval, kedves kérdező.Én mind a 2 gyerekemnél fél éves korukig más-más altatási módszert fejlesztettem ki.Mind a kettő egész picinek, simán el aludt cicin.Én fekve szoptattam/szoptatok mindig, így kényelmes.De amikor már ez nem vált be, akkor kerestem a megoldást.Kislányom napközben imádott a babakocsiban aludni..mikor már láttam hogy ki van, akkor beraktam, ráztam rajta egy párat és be is volt ájulva.A kisfiam most 8 hónapos lesz, úgy alszik, hogy kap enni, aztán cici és ha elég álmos akkor berakom a kiságyba és addig rázom vagy paskolom óvatosan a fenekét amíg be nem alszik.Ő még 2x alszik 1 nap.10-től 12-ig,14-től 16-17ig.De van hogy még az esti fürdés előtt is beszenderül 1 órára valamikor.Ez a napi aktivitásunktól is függ.Mondjuk éjszaka még 3x kel..de ez más téma.

Az hogy a 2 hónapos babád nem alszik, az gond!Még kell neki..így fejlődik a kis idegrendszere.

A hasfájásával kezdesz valamit?

Lehet a melegtől is ám, hogy ennyire nyugtalan.Nekem is mind a 2 gyerekem meg van őrülve.

Ha kell ringasd kézbe..kicsi még, ne aggódj azon hogy kézbe szokik..ha majd nem tudod 2 évesen se lerakni akkor aggódj!! :-D Na de tényleg, ringasd, simizd, bújj mellé, vidd ki a levegőre...stb...próbálkozz.Hiába vált be eddig valami, a hónapok alatt úgy is változni fog mindig, hidd el nekem.2 éves lányom szinte havonta változtatta az igényeit..most már csak annyi igénye van altatás részről, hogy kicsit köztünk lehessen, aztán fogja a kis párnáját és megy az ágyába..onnan meg követeli a jó éjt puszit. :-) Pedig ő sem volt egy egyszerű alvó...néha olyan volt, mint ha az alvás az ellensége lenne.

Kitartást neked...és sok-sok türelmet!!! :-)

2013. aug. 1. 08:20
 4/15 anonim ***** válasza:

1. ez jó volt xD Nekem volt olyan hogy megtepsolt a fiam :D

A kérdésre válaszolva:

20 hónapos a fiam és többet alszik,mint pár hónaposan!Ő sem aludt 8-9 óránál többet ennyi idősen,mint a te a babád.

Nálunk a ringatás és énekelés/dúdolás vált be,vagy babakocsiban altattam így napközben is aludt.Konkrétan napközben 3-4x fél órát aludt így de legalább nem volt nyűgös.

2013. aug. 1. 22:06
 5/15 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszát.eddig(amikor hazajöttünk a kórházból) nálunk úgy nézett ki a dolog hogy este 10-11-kor feküdt le és éjjel fél 2-2 körül ébredt meg aztán olyan reggel 5-6 körül,de volt hogy 7-ig is bealudt.viszont most már végigalussza az éjszakát.úgyan úgy este 10-11korül fekszi,ma mondjuk beájult háromnegyed 10 kor 1 óra ordítás után,(hasa miatt) és innentől számítva 6-7 órát alszik egyhuzamban(ez attól függ mikor ébredek meg hogy felébresszem)mert úgy kell felébreszteni,különben ki tudja meddig aludna.nappal más a helyzet ha apa délelöttös akkor délelőttöt végig alussza,ha délutános akkor nagyjából azt is,de éjszakás héten egész nap nem alszik és minden héten ugyan úgy próbálom altatni.csak kézben hajlandó elaludni,ringatnom kel.volt hogy kisebb szünetekkel 6 órát volt kézbe,mert mihelyt leraktam felébredt,pedig 20 percet van a kezembe mielőtt leraknám.ma pl fél5 től nem aludt mostanáig.tegnap meg negyed órákat aludt.a pocakjára szedett bio-gaia cseppet,espumizant,kamilla teát édeskömény teát vettünk pocakjára kencét,masszírozzuk neki,tornásztatjuk,hát kb ennyi,ja és már csak húson és felvágotton élek és én is iszom a teákat.mindeggyi bevált igaztánból 1-2 hét és utána megint kezdődött minden elöről.most egy hete szenvedünk megint elötte a teák kicsit több mint 2 hétig beváltak most megint fáj a hasa és látni rajt hogy szenved,a mai nap volt alegdurvább ennyire még sosem ordított szó szerint ,belevörösödött szegény és semmivel nem lehetett megvigasztalni,még enni is alig akart.meg most a héten kezdte hogy nyügögös és látni rajta hogy éhes meg álmos is és nem tudom megetetni(ez így az esti órákban van),mert üvölt és ráharap a bimbómra és képtelenség megetetni.néha kibírom,hogy harapja és akkor elkezd enni pár kortyot,de el kell altatnom és alszik egy max negyed órát és csak utána tudom megetetni.ezt nem tudom miért csinálja.na köszi annak aki végig olvassa és ha még tanácsot is tud adni azért külön köszönet jár.
2013. aug. 1. 22:26
 6/15 anonim ***** válasza:
Tehát, ha otthon van a párod nem alszik? Az nem lehet, hogy mikor egyedül vagy túl nagy a csend? Mert akkor ha a párod "zajong" (tévé, beszéd, stb.), az zavarhatja. Ha nincs otthon, akkor is kapcsolj be rádiót vagy tévét, hogy ne a csendhez szokjon. Hasfájás nem feltétlenül a te étrendeden múlik, bár vannak puffasztó ételek, de ha nem eszel változatosan, elapadhat a tejed és a baba sem kap meg minden tápanyagot. A meleg is zavarhatja a babát, próbáld meg nappal is lefürdetni alvás előtt, persze nem nagy fürdés kell, csak langyos vízzel lemosdatod. Én babakocsiban altatom el a kisfiam, ha nem alszik el cicin, meg bekapcsolok zenét. Régebben ringattam, dúdoltam, de már nem bírom annyira, mert már 10 hónapos és 10 kiló. :)
2013. aug. 7. 22:28
 7/15 anonim ***** válasza:
Ha nagyon fáj a hasa kérj a dokitól gyógyszert. Mi kaptunk 5 hetesen görcsoldót és megváltás volt. Azóta nincs ordítás és alszik is rendesen. Nagyon fájhatott neki.
2013. aug. 7. 22:47
 8/15 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem ott kezdődik a probléma h felébreszted.Miért is? Miért nem aludhat annyit amennyi jól esik neki?Bezavarod a kis ritmusát.Ha én holnap odamegyek hozzátok és hajnal 4-kor felkeltelek valoszinu nyugos leszel egesz nap mert nem aludhattal amig jol esik.Az en fiam 10 hetes es fel 9 körül alszik el.Reggel fel hat körül kel enni,aztan altalaban meg alszik van hogy csak egy fel orat de volt h 3/4 10-ig aludt.En örültem neki legalabb pihenhettem.Egyebkent nalunk is volt par hete egy idoszak h napközben nem akart aludni.A lenyeg h csak akkor altasd ha mar tenyleg nagyon almos.Nalunk ha mar faradt napközben,akkor nyafizik egy kicsit,akkor kap inni,utanna ha latom h mar dörzsölgeti a szemet ugymond,meg nagyon monyorassza a szundi kendot v a textilpelust ami ackezeben van /mert valami mindig van nala,imadja/ csak akkor altatom.Jo ötlet lehet a babakocsi is.Valami jele csak van a fáradtságnak a te babádnál is.Egyébként az én fiam se alszik sokat kb 4* 20-30 percet,neb igenyel többet.
2013. aug. 8. 00:07
 9/15 anonim ***** válasza:

Utolsóval értek egyet.

A másik dolog: biztos, hogy a hasa fáj? Széklet milyen időközönként van? Milyen állagú? Nálunk erre amúgy a Gripe water vált be, megváltás volt, kb. 2 hónapig adtam neki, nagyon jó volt. Az a sok cucc, amit hasfájásra adsz neki, szerintem már sok, és egyik kiütheti a másik hatását...

Amúgy lehet, hogy a foga jön, bizony sok gyereket rettenetesen megvisel.

Aztán ami még eszembe jut: nem lehet, hogy éhes? Mivel keveset szopizik, nem termelődik elég anyatej?

2013. aug. 8. 10:37
 10/15 anonim ***** válasza:
35%

2 hónapos babának még nem igazán kell napirend.

A babák kb. fél éves korukra kialakítják maguknak a napirendet. Három gyerekem van, nagyon különböztek babaként is, de mindnek kialakult a napirendje.

1000 fok van,ez mindenkit megvisel.

Éjféltől 8-9 órát alszik, és problémázol? :)

Adj neki cicit vagy tápot amikor kéri, és hagyd azt a babát. ha álmos altasd el, de ha nem minden nap ugyanaz a rend, akkor még nincs tragédia.

Az esti fürdés idejét célszerű nagyjából azonos időben tartani, abból tudj, ahogy mikor jön az éjszaka és ennyi.

Még csak két hónapos!

Altatási módszerek:

cicizés, pihenő szék, baba hinta, ringatás, séta babakocsival, horozó kendő, bölcső, kiságy. Lehet válogatni.

Esetleg bekapcsolhatsz valami monoton zajt közben.

Próbálgatni kell és kitapasztalni, hogy a babádnak mi jön be.

Sok sikert!

3 gyerekes anyuka

2013. aug. 8. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!