Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Szerintetek változni fog ez a...

Szerintetek változni fog ez a dolog magától? Kezdünk teljesen begolyózni az altatásoktól.

Figyelt kérdés

Kisfiam 2,5 éves. Rendkívül aktív kisfiú, erős, kitartó, akaratos személyiség. A kezdetektől nagyon nehéz Vele, egész nap a kűzdelemről szól. Aztán eljön az alvás ideje este...

(Hozzá kell tennem, hogy napközben már nem alszik. Nem fáradt. De egész nap pörög, egy pillanatra sem ül le.)

Szóval ezek után este sem tud elaludni. Izeg-mozog, nem csukja be a szemét, szenved az ágyban.(próbál elalduni, de mindig eszébe jut valami mondanivaló, nem tud belassulni.) Már későbbre csúsztattam mindent, hogy akkor majd könnyebben elfárad és alszik. De nem. Este 8-kor fürdés, negyed-fél kilenc között mese, ének, s aztán lámpaoltás. Általánam ezek után fél10-10 körül szokott elaludni. Ezzel nem is lenne olyan nagy baj, de nem engedi, hogy kijöjjünk a szobából, üvölt, balhézik, stb. Férjem sokat utazik, általában egyedül vagyok a két gyerekkel a fektetéskor is. Eljutottam arra a pontra, hogy képtelen vagyok arra, hogy másfél -2 órám keresztül várjam a szobájában, hogy elaludjon. A Testvére 3 hónapos. Ilyenkor Őt szoptatom, majd járkálok Vele, de már Ő sem bírja ezt, mert így nem tud aludni. Korábban nem tudom lefektetni a Kicsit, mert Ő is elég sokára aszik csak el a másik szobában. Meg nem egy olyan gyerek, hogy lerakom, és alszik. HA el is aludt a kezemben, rögtön felébred ha lerakom.

De fizikai képtelenségnek érzem, hogy este ezt csináljam végig, hogy 2 órán keresztül azt várom, hogy elaludjon a Nagyfiam.

Annyi mindent kipróbáltam már, hogy rávegyem arra, próbáljon egyedül aludni, de semmi nem megy...

Ilyen korban még kicsi ahhoz, hogy egyedül elaludjon? (Természetesen mese mindig lenne, ének, puszi, stb, csak mielőtt elalszik, kijönnék)

Tanácstalan vagyok....Nem működik otthon semmi, mert mire odáig jutok, hog ymindkét gyerek alszik, alig állok a lábamon...

Másnál hogy volt ez? Megoldódott? Valaki valami ötéet?

Hálásan köszönöm!!

2013. jún. 4. 21:41
 1/4 anonim ***** válasza:
23%

Hagyd ott a nagyot, akkor is ha hisztizik! Előbb-utóbb megunja, és el fog aludni. De a kicsit se hordozgasd, tedd be az ágyába és hagyd egyedül.

Nem értem, hogy miért szokás mostanában a gyereket alvás helyett szórakoztatni. Semmi bajuk nem lesz attól, ha sírnak egy kicsit.

2013. jún. 4. 21:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Előszöris részvétem. :) Nálunk is mindig nehéz volt az altatás, de kb fél éve nem panaszkodom. Nálunk is 2,5 éves a gyerkőc. Ő is szintén aktív. Meg sem áll napközben, bár délben ő még alszik. Nem tudom hogy most milyen körülmények közt próbálod altatni, de szerintem ha nem így tetted eddig, akkor próbálj nagyon nyugodt körülményeket teremteni (amennyire egy 3 hónapos mellett megoldható). Pl csinálj félhomályt, ne szóljon tv, meg semmi egyéb. Próbáld ezt esetleg már fürdetés előtt is kicsivel, hogy nyugodjon a kis idegrendszere. Mi ha nagyon fel van pörögve, még a fürdetést is úgy csináljuk hogy gyertyákat gyújtunk a fürdőben, és csak azok világítanak. Tetszik is neki, meg nincs az a nagyon világos. Egyébként a fürdetés ideje, a meseolvasásé, és az elalvásé is így van nálunk is. Ez a nem mehetek ki a szobából dolog nálunk is így volt. Nagyon nagyon utáltam. Egyre hosszabb ideig tartott, és tudtam hogy azért produkálja magát mert bent vagyok, de ha kimentem üvöltött. Én úgy oldottam meg, hogy eredetileg az ágyán szoktam ülni míg el nem alszik. Napról napra apránként növeltem a távolságot köztünk. Tehát első nap leültem az ágya mellé. Utána már az ágya meg az ajtó közé félúton. Aztán az ajtóba, aztán az előszobába, aztán elértem apránként a nappaliig :). Nálunk az ágyából pont be lehet látni a nappaliba, így apránként nem "vágta földhöz a dolog". Este a mai napig is számítógépezek amíg el nem alszik, úgy hogy lásson, napközben pedig már el is tűnök a szeme elől. Persze voltak könyörgések az elején hogy üljek az ágyára... de akkor jött a jól bevált csúnya zsarolás, hogy ha nem hagyja abba, akkor még ki is megyek. Így hát beletörődött hogy ez van. Meglepően jól ment. Kb 1,5-2 hét alatt kerültem ki a szobájából, pedig meg voltam róla győződve hogy sosem fog elaludni egyedül. :) Kitartást neked! Menni fog, hidd el, csak ki kell tartani. Ja! És azóta sokkal előbb elalszik mióta nem vagyok bent, mert nem produkálja magát nekem. Volt hogy 2 órát dobálta magát az ágyban mielőtt elaludt déli alvásnál, aztán aludt 40 percet. Átérzem a helyzeted. A legjobbakat kívánom!
2013. jún. 4. 22:07
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen masodik, sokat segítettél!!

Próbáltam mar, hogy este nyugi legyen, de talán nem elegge. Ezt a gyertyasat kiprobalom:) Köszi a biztatást!

Az elso válasz viszont eleg gaz.

2013. jún. 4. 22:53
 4/4 Disi ***** válasza:
Egy barátnőm ugyanezt a módszert használta hogy ne kelljen végig a gyerkòc ágya mellett űlni amit a 2. válaszoló írt. Próbáld ki hátha segít :). A délutáni alvást magától hagyta el? Bölcsibe, oviba nem jár? Szegèny, ott nagyon fog unatkozni míg a többiek alszanak. A férjem is ilyen volt kicsinek :(
2013. jún. 5. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!