Szerintetek változni fog ez a dolog magától? Kezdünk teljesen begolyózni az altatásoktól.
Kisfiam 2,5 éves. Rendkívül aktív kisfiú, erős, kitartó, akaratos személyiség. A kezdetektől nagyon nehéz Vele, egész nap a kűzdelemről szól. Aztán eljön az alvás ideje este...
(Hozzá kell tennem, hogy napközben már nem alszik. Nem fáradt. De egész nap pörög, egy pillanatra sem ül le.)
Szóval ezek után este sem tud elaludni. Izeg-mozog, nem csukja be a szemét, szenved az ágyban.(próbál elalduni, de mindig eszébe jut valami mondanivaló, nem tud belassulni.) Már későbbre csúsztattam mindent, hogy akkor majd könnyebben elfárad és alszik. De nem. Este 8-kor fürdés, negyed-fél kilenc között mese, ének, s aztán lámpaoltás. Általánam ezek után fél10-10 körül szokott elaludni. Ezzel nem is lenne olyan nagy baj, de nem engedi, hogy kijöjjünk a szobából, üvölt, balhézik, stb. Férjem sokat utazik, általában egyedül vagyok a két gyerekkel a fektetéskor is. Eljutottam arra a pontra, hogy képtelen vagyok arra, hogy másfél -2 órám keresztül várjam a szobájában, hogy elaludjon. A Testvére 3 hónapos. Ilyenkor Őt szoptatom, majd járkálok Vele, de már Ő sem bírja ezt, mert így nem tud aludni. Korábban nem tudom lefektetni a Kicsit, mert Ő is elég sokára aszik csak el a másik szobában. Meg nem egy olyan gyerek, hogy lerakom, és alszik. HA el is aludt a kezemben, rögtön felébred ha lerakom.
De fizikai képtelenségnek érzem, hogy este ezt csináljam végig, hogy 2 órán keresztül azt várom, hogy elaludjon a Nagyfiam.
Annyi mindent kipróbáltam már, hogy rávegyem arra, próbáljon egyedül aludni, de semmi nem megy...
Ilyen korban még kicsi ahhoz, hogy egyedül elaludjon? (Természetesen mese mindig lenne, ének, puszi, stb, csak mielőtt elalszik, kijönnék)
Tanácstalan vagyok....Nem működik otthon semmi, mert mire odáig jutok, hog ymindkét gyerek alszik, alig állok a lábamon...
Másnál hogy volt ez? Megoldódott? Valaki valami ötéet?
Hálásan köszönöm!!
Hagyd ott a nagyot, akkor is ha hisztizik! Előbb-utóbb megunja, és el fog aludni. De a kicsit se hordozgasd, tedd be az ágyába és hagyd egyedül.
Nem értem, hogy miért szokás mostanában a gyereket alvás helyett szórakoztatni. Semmi bajuk nem lesz attól, ha sírnak egy kicsit.
Köszönöm szépen masodik, sokat segítettél!!
Próbáltam mar, hogy este nyugi legyen, de talán nem elegge. Ezt a gyertyasat kiprobalom:) Köszi a biztatást!
Az elso válasz viszont eleg gaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!