Altatás egy rémálom. Akinél volt hasonló, hogyan oldódott meg?
Nem első gyerekem, nem is második, mégsem tudok zöld ágra vergődni. Csak cicin aludt el amíg pici volt, és ez nem is volt baj, a többiekkel is így volt kezdetben, de aztán ahogy nagyobbak lettek, elég volt betenni őket az ágyba és némi ébrenlét után elaludtak. (Igaz, ők cumival)
A picinek nem kell cumi se semmi más, viszont szopira egyre többször nem alszik be, vagy háti hordozóban, vagy el kell vinni sétálni (este is!). Ha berakom az ágyába üvölt. Ezt már a többi gyerek miatt sem tehetem meg. Nincs ötletünk, férjem még tudja karban tartani, de már ő sem bírja jól a súlya miatt, meg erre végképp nem akarjuk rászoktatni.
Arra lennék kíváncsi, hogy akinél hasonló volt, azoknál mi segített, és mennyi idős korában.
(Olyat légyszi ne írjatok, hogy máshogy kellett volna, mert lehet hogy igaz, de az most nem segít)
És sírni hagyni NEM szeretném!
Szia!
A kisfiam nagyon nehezen alszik el napközben és míg pici volt úgy nyugodott meg, hogy a férjem hintáztatta a kezében. Ezen felbuzdulva két hónapos korában vettünk neki egy hintát a vaterán. [link]
Nagyon jó dolog, napközben itt altatom őt, imádja. Este fürdés után megissza a tápszert (sajna tejem már nincs 1 hónapja), addigra már elég álmos (közvetlen fürdetés előtt nem altatom már) és utána megy a szokásos: ringatva, sétálva, énekelve altatás. :) Most már gyorsabban elalszik, mint picinek, de jól írja az előző válaszoló kb. 20 perc kell, hogy teljesen kidőljön és le tudjam tenni. Nem hagytam sírni őt sosem, mert annyira bele tudja pörgetni magát, hogy utána nagyon nehezen nyugszik le. Ja, és ő sem fogadta el a cumit, bár most mintha kezdene néha rákapni. 6 hónapos
Köszi. Az a baj, hogy ez egy extra pörgős gyerek, ráadásul most tanult meg egyedül járni, szóval ha a kanapén vagyok vele, akkor felpattan, mint a gumilabda, mindegy milyen álmos, csak menne-menne. :o) (Egyébként nagyon cuki) Soha nem volt olyan, hogy odabújt volna és elaludt. :o)
Az hogy mellé fekszem, nem elképzelhető nekem valahogy. Így is a fél éjszakát az ágyamban tölti, mert rengetegszer ébred, és ha nincs erőm visszatenni, akkor nálunk ragad, ami nem annyira jó, mert nagy hasba rúgásokra ébredünk, meg hogy keresztbe lóg. Tudom hogy sokakat ez nem zavar, de én nem tudok kényelmesen aludni úgy, hogy mellettem van.
Biztos, hogy az esti rutinnal baj van, mert sokszor a fürdés és az elaltatás között neki nagyon sok idő telik el, de a nagyobbak olyankor mesét néznek, és ő azt hallja, amíg megy, addig biztos nem elaltatható már. Viszont ő fürdik először.
Ja és sem cumit sem más alvókát nem fogad el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!