Hogy alakítsam ki a kisbabám napirendjét? Most 2 hetes és nem akarom elrontani. Szeretném, ha a kiságyához szokna.
Hidd el, a babák nem statikusak, hogy ahogyan egyszer van, az úgy marad örökre, hanem nagyon gyorsan változnak. Lesznek könnyebb és nehezebb időszakok. Nekem pl. az első heteket leszámítva eddig az első fél év volt a legkönnyebb mindkét babámmal. Aztán csomó minden "elromlott". :)
Aranyos, ez, hogy mindig az ölben altatást fogja igényelni. Mi az, hogy "mindig"? Láttál már olyan tízévest, akit még mindig ölben altatnak? Lehet, hogy néhány hónapig, vagy akár egy-két évig igényelni fogja, de ez az idő nagyon hamar elszáll. Jó, nem mondom, hogy egy 10 kilós gyereket is sétálva kell altatni, ha megterhelő, de 2 hetes korban még felesleges ezen izgulni.
Praktikus tanácsként pedig azt tudom mondani, hogy ha elaludt, ne tedd le rögtön, hanem várjál legalább 10-15 percet, amíg mélyen bealszik. Ezt a légzésén lehet észrevenni. Akkor már nem fog felébredni, ha lerakod.
Jó babázást!
Hat hetig gyermekagynak hivjak, szerinted miert? :) az elso ket hetben en is a megszokott rutint akartam kovetni, gyerekkel "kiegeszitve", aztan rajottem, hogy nem fog menni. Igy kenytelenek voltunk kitalalni valamit :)
Ugyan a szuleim kozel laknak, de anyu nagyon mashogy foz, nem szeretjuk, a hazimunkat a fizikai allapota miatt nem birja, igy kb pont olyan a helyzet, mint akinek nincs segitsege... Parom utal bevasarolni, igy megbeszeltuk, hogy kihasznaljuk a kajajegyeket, es a kedvenc ettermunkbol kezdtunk el rendelni. Igy volt nekem is ebedem, amit csak melegiteni kellett, es parom ele is nyug nelkul kerult vacsora. Amikor a baba hagyott kis idot, lezuhanyoztam, szoptatas elott bekeszitettem magamnak enni-inni, a kov szunetben beraktam a mosast, vagy bepakoltam a mosogatogepbe.. Aztan egyszercsak kiszedtem a cuccokat, volt hogy csak 7-8 ora mulva teregettem...
Ahogy telt az ido, a kislanyunk is egyre hosszabbakat aludt, kezdett beallni valamifele napirend ugy a 4. hetre, es most a 6. heten mar sokkal konnyebb!
Amig ebren van, de olben akar lenni, megcsinalom a felkezes munkakat, pl szennyes atvalogatasa, porszivozas, ilyesmik, szopizasnal meg utana pihenek vele en is, delutan a seta utan pedig van idom boven magamra is, mert addigra mar a hazimunkat egyutt "megcsinaltuk" :)
Bocsi hogy ilyen hosszan irtam, a lenyeg rovid: nyugodj bele, hogy most ez van, idovel alakulni fog a dolog :) jo babazast!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!