Esti altatás 4 hónapos babáknál, nálatok hogy megy?
18 hetes a kislányom, ezzel az egy dologgal van igazán problémám, és nem tudom mit tehetnék.
Este mindig 6-7 óra között van a fürdetés, utána ha még nem álmos, kiteszem hozzánk a pihenőszékébe, amint ásítozni kezd, vagy szemet dörzsöl, viszem az ágyikójába. Amint beérünk a szobába és látja, hogy a kiságy felé megyek, már lekonyul a szája, és amint leteszem sír, ordít.
Nem bírom hagyni, így simogatom, babusgatom, de ekkor elmosolyodik, kacag... ha felállok, hogy aludjon ismét sír. Ha kiviszem, akkor megint jön a szem dörzsölgetés.
Éjjeli fénynél alszik, tehát nem sötét a szoba, nappali alvásnál, éjjeli visszaaltatásnál nincs gond!
Ötletek, mit tegyek, mit ne tegyek, mit kéne máshogy?
Fürdesd 7-8 között,aztán öltözés,és kapjon cicit vagy tápszert ölben,(általában elalszanak evés alatt)aztán rakd be a kiságyba,cumi a szájba,és ha szerencséd van nem kel fel!
Nálunk ez vált be!
Na most végül ez az utolsó vált be! Langyos tápi, talán ha 20 ml ivott, és bealudt!
Megnézem ezt a módszert pár napig, hátha működik!
Köszönöm a jó tanácsokat, ezért szeretem megosztani a problémáimat, mert persze jön olyan válasz is, ami nem kedvemre való, de abból is lehet tanulni.
Orvos javaslatára próbáltam a sírós módszert, de sajnos én is kikészültem tőle. Mindenki azt mondta pár nap és átszokik, emiatt próbálkoztunk vele, de ő 10 nap alatt sem volt hajlandó ezen változtatni.
Az is tény, hogy nem akarunk neki mindent megengedni, hogy ha sír. A nagy ágyba sem akarjuk majd beengedni, pont emiatt is lett külön szobája, és 1 hónapos kora után ott aludt, bébi őr van, eddig nem jelzett, nem volt gond.
Szívesen fogadom ha írtok még ötleteket, tapasztalatokat, mindenkinek ment a zöld pacsi. Köszönöm az eddigi tanácsokat!
21:28
nem kiviszem szórakoztatni, hanem csak a pihenőszékébe beteszem. Miért ne lehetne ez is az esti rituálé része? Eközben szoktam még törölgetni a haját, mert nagyon lassan szárad neki.
Amúgy játékról ilyenkor már szó sincs, csak amíg nem kapok jelet, hogy álmos, addig miért fektessem le.
Én fürdés előtt szoktam teljesen lefárasztani, majd a fürcsi is élmény, fárasztó neki, utána kaja, majd sajna legalább fél óra ringatás, mert nagyon bukós a babánk. Ha kaja után hasra rakom rögtön, akkor tekereg, és összebukja az ágyát...Ezzel sajnos nincs szerencsénk.
De mindenképpen fürcsi előtt fáraszd le, ki fog dőlni, megígérem:)
Bar nekunk meg csak 2 honapos a kisfiunk,de 2 hetes koratol ugyanaz a koreografia:
4-6-ig nagy seta,ezzel kelloen farad,hazajovunk jatszik,elvan apaval,Fel 8-kor kaja,8-kor furdes,fel9 agyban van es 5 perc alatt alszik.
Nekunk igy kelloen lefarad elotte, teli a pocak furdes kozben igy nem hergeli magat a kaja miatt es a furdobol egybol megy a kisagyba,nem sok uj inger eri igy mar furdes es alvas kozott.
Ja es ilyenkor mindig apa visz be aludni, en csak adok meg a furdobe neki egy joejt puszit.
Van,hogy kicsit nyoszorog,max 5 perc,mi nem megyunk be ilyenkor es bealszik.
Szoval nekunk az inger szegeny kornyezet ami bejott.
Szerintem is korán kezded a fürdetést próbáld meg kicsit elhúzni hátha jobban elfárad.
Az én 4hónapos kislányomat 7:30-kor fürdetem, 8:00-körül szokott enni így jön ki mert reggel 6kor kell,aztán büfizés közben elalszik a mellkasomon közben nézem a tv-t aztán beteszem a kiságyba és alszik reggelig.Ha nagyon fáradt vagy valamiért később fürdetem akkor van sírás,hiszti, még enni sincs türelme olyankor úgy altatom el hogy rázom a fenekét és ettől megnyugszik de hála Istennek ez csak 3szor fordult elő eddig mikor későn értünk haza anyuéktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!