A nagyon nehezen csak cicivel altatható babák később átszoktathatók arra hogy magától aludjon? Mikor érdemes elkezdeni? Mi a tapasztalatot hogy mi a megfelelő módszer?

3 és 6 évesek.
A mai napig altatni kell őket, nem alszanak el maguktól

3 éves a fiam, még mindig szoptatom. Ha fél óra alatt nem alszik el a cicin de álmos, akkor lezeszem az ágyba, megmondom hogy maradjon ott, hamarosan jövök. Hagyok kis fényt. 10 perc múlva ránézek, aludni szokott. Véletlenül jöttem erre rá, egyszerűen ki akartam menni pisilni.
Cicin viszont van hogy másfél óra alatt alszik csak el. Ha eltűnök a színről, segít sokszor. Előtte viszont kell az a cicizés hogy lenyugodjon.

Én azt mondanám amikor látod azt igényli. A fiam 15 hónapos múlt amikor esténként már nem akarta hogy hozzábujjunk és elaltassuk. Ellökte apát meg engem is. Magától alszik el. Utána átrakjuk az ágyába.
Nappal viszont még igényli, hogy hozzám bújva aludj el.

Most még kicsi, idővel lehet változik... Nekem már 5-6 hónapos volt mikor elkezdtük hogy cicin alszik mert úgy egyszerű de egy hét után rájöttem hogy így nem lesz jó és hogy majd csak velem tud elaludni. Volt hogy apa vitte vagy én de csak ringatva volt.
Lassan 2 éves,kb. Fél éve van az hogy az ágyban megissza a kis innijet utána még ott vagyunk vele kicsit de magától elalszik.

Az idő fogja megoldani. Nem lehet ezt siettetni, ha nem akarod drasztikusan csinálni.
Nálunk nem a cicizés, hanem a ringatás, kézben altatás volt ilyen.

10 hónapos koráig cicin aludt el a fiam, nem is akartam leszoktatni róla.
Most 3 éves de altatni kell azóta is, mellé feküdni és mesélni neki.
Nekem nem megterhelő ez, dehát nem vagyunk egyformák.

#8 akkor te erre a kérdésre nem tudsz hasznos választ adni, mivel a kérdező( legalábbis a kérdésből ítélve) nem akarja abbahagyni a szoptatást.
Viszontlátásra.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!