Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » “Baj”, hogy csak ennyit alszik?

“Baj”, hogy csak ennyit alszik?

Figyelt kérdés

4,5 hónapos a kisfiam. Nappal általában 4x30 percet alszik. Van, hogy az első nappali alvás 1 óra. 1,5 órát aktív, utána már dörzsöli a szemét és próbálom altatni. Nehezen alszik el, általában csak a karomban, ringatva és cumival.

30 perc múlva sírva kel, ha 5-10 mp alatt sikerül felvenni és megnyugtatni , akkor visszaalszik, egyébként sírás lesz belőle…

Próbáltam az ágyon altatni, melléfekszem, simogatom, énekelek. Nyugodtan fekszik szépen, de nem bír így elaludni, elkezd nyűgölődni. Kiságyban ringatás is ugyanez… Karomban elalszik, de van, hogy azt is 20 percig kell várni.

Délután levegőzünk, de kinn sem alszik 30 percnél többet ( bár régebben aludt akár 2 órákat is a friss levegőn). Éjszaka 9-10 órákat alszik, 3-4-szer kel l, 5-10 perc szopizás és alszik is tovább. Nappal elvileg 4 órát kellene aludnia, úgy tudom. Lehet ebből probléma, hogy nem alszik annyit? Mit tudnék kezdeni vele?

tegnapelőtt 08:11
 1/7 anonim ***** válasza:
29%

Ennyi idős a babám, ő már 2,5 órákat bír ébren azért.

Esetleg próbáld 3x altatni csak. Eleinte lehet nyűgös lesz, de a 4 alvás soknak tűnik már neki.

tegnapelőtt 08:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Ugyanilyen a kislányom, mintha én írtam volna. Annyi, hogy 6 hónapos és 3x30 percet alszik. Ha nyafisabb a napja, 4x30 percet. Kérdeztem orvost, elvileg neki elég ennyi.
tegnapelőtt 08:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Annyit alszik amennyi elég neki. Ha vissza altatható sírva kelés utàn akkor még szüksége van rá.

Az én babám is 3-4x alszik egy nap, de össze vissza. Van amikor 30 perceket de van amikor 1,5-2 órát simán alszik, persze ebből csak 1-2 van. 🙂 5 hónapos.

tegnapelőtt 08:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Alig aludt napközben 4 hónaposan a fiam.
tegnapelőtt 08:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Hu ha az enyem ennyit aludt volna 4 honaposan !

Ujszulott korarol nappal 2-3 szor aludt 30 percet par hetes koraig, 3 honaposan mar csak 2 *20 percet. Ejjel meg 20 szor kelt.

Borzaszto rossz alvo volt. Nappal 2 eves korarol nem aludt ( itt nincs altatas az ovodaban, es 4 eves kortol iskolasok ) , cserebe ejjel 12-14 orakat aludt, sokkal jobb volt igy.

tegnapelőtt 08:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem baj, pici meg. Annyit alszik, amennyit igenyel. Majd ez rendszerezodni fog. Az en kisfiam se aludt soha 30 percnel tobbet, amig tobbszor aludt napkozben. Most, hogy mar csak egyszer alszik, igy alszik osszesen mar 1 orat, de egeszen eddig csak 2-5x alkalommal 30 percet aludt napkozben, ahogy egyre nott, ugy hagyta el az alvasokat ugye.

En azt se tudom az milyen, amirol masok beszelnek, hogy alszik a gyerekuk 2-3 orakat napkozben. Eletemben soha nem tapasztaltam :DD

Es peldaul csak olyan 13-14 honapos koraban jott el az nalunk, hogy melle lehetett fekudni es elaludt agyban.

Egeszen addig ez nem mukodott.

tegnapelőtt 11:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Kislányom ugyanez volt. 4/5 alkalommal aludt 30 percet.

Sosem volt hosdzan alvó nappal. Most 2,5 éves és most alszik egyszer 1-1,5 órát.

tegnapelőtt 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!