Tippek, bevált praktikák esetleg valakinél?
Adamo hinta, babakocsi, hintaszek, nagy labda.
Csak az a problemam,hogy most 1,5 evesen is meg mindig csak babakocsiban tudom elaltatni, aztan teszem at az agyba.
Iszonyuu nehez leszoktatni rola.
Jo lenne vegre normalisan altatni,mert nalunk is kezdodott eloszor ringatassal, aztan a hordozoval, aztan labdan pattogas is volt, mikozben tartottam a kezemben, volt adamo hinta is es akkor abbol tettuk at este az agyba.
Eppen csak fejen nem alltunk, de ugy soha a budos eletben nem aludt el, hogy mondjuk magam melle fektetem az agyba es simogatom, enekelek, feherzaj, akarmi. Ez neki nem megy. Katasztrofa. Aterzem.
:D
Idő és türelem...:) Persze tudom, hogy nehéz, nálunk is ez ment, fitt labda, ölben ringatás minden változata, különben sehogy sem aludt el. 10-11 hónapos kora körül vettem észre, hogy tekeri ki magát a kezemből, mikor altatni próbálom, nem kényelmes már neki sem. Ekkor vettem egy nagy levegőt, és az esti rutin után lefektettem magam mellé az ágyra. Simogattam, fogtam a kezét, énekeltem neki. 1 óra szenvedés után megadta magát, elaludt. Utána már egyre rövidebb idő alatt sikerült, és 1 éves kora után már a délutáni alvás is így ment.
Nagyon nehéz, annyira emlékszem, amikor még 3-at aludt a lányom, és azt gondoltam, hogy mennyire várom, hogy végre csak 1-et aludjon, és a fél napom ne az altatással menjen el. Most 3,5 éves, és azon imádkozom, hogy legalább egy picit aludjon délután, és tudjak szusszanni :D
Esetleg valamelyik este tegyetek egy próbát, amikor már nagyon fáradt, hogy magad mellé fekteted, simogatod, rázod a popóját (mi a kihúzott kanapén aludtunk eleinte, én kívül, akkor nyugodt voltam, hogy nem tud leesni a többi részen, később vettünk egy ágyat). Ha nem megy, nagyon sír, akkor felveszed, aztán elringatod. Pár hét múlva megint megpróbálod. Nappali alvásnál meg csak akkor variálnék, ha az esti már tuti.
6#
Az én gyerekemnek is nagyon jó volt, de porckorong sérvem lett, annyit altattam kézben. Szerintem fontosabb, hogy ne bénuljak le, de oké.
Nálunk is nehéz volt, de az vált be, hogy a nagyágyon mellé bújtam, simiztem az arcát és a háttérben altató zene szólt (zenedoboz)
#6 ahogyan az utolsó kommentelő is írta, csakis azért mert egészségügyi problémáim vannak, és nem szeretnék egy éves korára “tönkre” menni fizikailag. Nyilván nem azt fogom h berakom a kiságyba és hagyom had sírja álomba magát, hanem egy más alternatívát keresek ami neki is és nekem is megfelelő, mert ha én leroppanok akkor ki más lássa majd el, ezt meg ugye senki se szeretné.
#5 egyébként ezt már észrevettem, hogy eltolja magát és majd ki pottyan a kezemből, olyankor fel állok vele és séta aztán kb pár percre rá alszik, csak nem mindig sikerül letenni a kiságyba úgy hogy ne rögtön ébredjen
Vegyetek adamo jellegű hintát, olcsóbb és ugyan azt tudja.
Mi a hálószoba ajtókeretébe fúrtunk egy kampót, s arrá tettük fel a hintát ha kellett. Amúgy a egy sarokban tároltuk összehajtva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!