Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mi történhetett az eddig...

Mi történhetett az eddig jóalvó babámmal?

Figyelt kérdés

Holnap lesz 5 hónapos a kislányom. Eddig mintababa volt, este fürdés után leraktuk a kiságyába, kb 5 perc alatt el is aludt, és reggelig fel se kelt. Kb 2 hete nem akar elaludni, ugyanúgy történik minden, mint azelőtt, mégis fél-1 óra arconpörgés van, sírással, mindennel…Napról napra egyre nehezebb megnyugtatni. Mi történhetett vajon? Már kezdek kiborulni, hogy valami elromlott, csak nem vettük észre. :/ De egyszerűen nem tudunk rájönni, hogy egyik napról a másikra mi történhetett, miért kezdett el tiltakozni.

Átmeneti a probléma, vagy már most mindig ez lesz?

okt. 6. 20:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt ahogy nő, elképzelhető, hogy lesznek hullámvölgyek az alvasban, akar "minden ok nélkül". Másrészt lehet fogzas pl, vagy bármi fájdalom, ami zavarja
okt. 6. 20:34
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Hat, egy babanal mindig minden valtozik.

Lehet, hogy mar kesobb lesz almos, mint eddig es az a baj, tul koran altatod.

Aztan lehet nincs semmi, ez egy ilyen idoszak. Hullamzo nagyon ez az alvas tema.

okt. 6. 20:35
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit kevés az infó. Hányszor alszik egy nap, mikor van az utolsó alvása? Álmos-e egyáltalán, mikor lefektetitek? Nem túlságosan fáradt-e, mikor lefektetitek? Nincs-e mérföldkő a mozgásfejlődésben? Esetleg elkezdtétek-e a hozzátáplálást? (Tudom, hogy korai lenne.) Levegőztök-e eleget így is, hogy hidegebb van? Fogai vannak-e már, bújnak-e éppen?

Ha nincs semmi "furcsaság", akkor alvási regresszió lesz. Sajnos azzal nincs mit kezdeni, majd elmúlik, de valószínűleg nem lesz ugyanolyan az alvása, mint volt. Nem biztos, hogy rosszabb lesz, csak más. Kitartást!

okt. 6. 20:38
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Vagy szimplán csökkent az alvásigénye, azaz nem álmos még, mikor leteszed aludni.
okt. 6. 20:42
 5/16 A kérdező kommentje:

Négy napja elkezdtem feljegyezni a nappali alvásait. Háromszor alszik 1 órát. Ma az utolsó alvás 16:20 - 17:30-ig. Vacsi 19:00.

20:00 előtt pár perccel kezdtem altatni. Megint vergődött, így tehetetlenségemben átraktam a babakocsiba. Ott pár perc alatt elaludt, de ringatás nélkül. Amikor kisebb volt, akkor babakocsiban altattam, és később át tettem a kiságyba. Később leszokott róla simán, egyszer gondoltam egyet és nem a babakocsiba tettem, hanem egyenesen a kiságyba, és simán elaludt, tényleg kb 5 percre kellett bent maradni vele, és jöhettem is ki. A kisággyal lett valami baja?

Egyébként elkezdett kúszni, valószínű a foga is jön. De ezek a nappali alvásában nem zavarnák?

Levegőre is kimegyünk minden nap.

okt. 6. 20:58
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a 17:30 már elég későn van már ennyi idősen. Simán lehet hogy egész egyszerűen nem álmos meg. Próbáld meg kicsit később fektetni vagy az utolsó alvás ne tartson 17 után már. Első körben ezt megpróbálnam. Egyébként lassan -lassan a 2 alvasra is beállhat a dolog és akkor az magától is megoldja a gondot. Az én gyerekem kicsivel fel éves kora előtt állt át a napi 2 alvásra. És 16 óra után már nem aludt semmit. Ritkán egy fel óra 20 percre elpihent .
okt. 6. 21:40
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Akkor esetleg csináljam azt, hogy az utolsó alvását ne hagyjam fél órától többet? Elvenni nem szeretném teljesen egyelőre, mert igényli azt is. És akkor hátha kifárad annyira, hogy újra elalszik az ágyában?

Csak fura, hogy a babakocsiban meg egyből elaludt… :/

okt. 6. 22:00
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Mikor aludt el a babakocsiban?

Nem kell kihagyni, elvenni sem csak sztem elég annyi hogy az utolsó alvásához igazítod az esti.lehet hogy ő 3-4 órát bírna alvás után mivel kipihente magát. Emiatt kérdeztem H mikor aludt el a kocsiban .

okt. 6. 23:49
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Valószínüleg nem álmos még, és az esti alvás időpontját érdemes lenne későbbre tenni.
okt. 7. 08:11
 10/16 A kérdező kommentje:
Azért kezdtem el felírni a nappali alvásait, hogy akkor vajon mennyit bír. 2 -2,5 órát bír fent lenni. 17:30-kor ébredt, 8kor kezdtem altatni, az szintén 2,5 óra. De babakocsiban olyan 20:30-20:40 között aludt el. Lehet, hogy csak azzal a fél órával kéne később elkezdeni altatni? Hát mindegy, próbálkozunk. Csak beparáztam, hogy egyre rosszabb a helyzet, és már sose lesz jobb. 😅
okt. 7. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!