Hányszor alszik a babatok napközben? 13 hónapos
Probáld ébren tartani esetleg ha látod hogy kezd álmos lenni vagy tudod hogy 11kor lesz álmos vidd el játszótérre vagy vidd ki sétálni ha már megy de ne babakocsiba mert akkor tuti elalszik benne. Vagy csak pihenni hagyd olvass neki mesét,hallgasson mesét vagy bár mi ami pihentető de ne aludjon el rajta.Vagy a délutáni alvást probáld húzni estig de szerintem azt nehezebb lenne. Vagy nagyon minimalizáld a délelőtti alvást max 30percre akkor talán elalszik ebéd után vagy ha nagyon nem sikerül a déli akkor a délutáni legyen max 30perc és akkor fáradt lesz estére.
Nekem egyébként egyszer alszik délben 8-9kor kel.
11 hónapos kora óta alszik 1x,15 hónapos most.
Nála is ez volt, a korábbi 9 órás alvás csúszott 10- fél 11-ig, majd délben kelt, bőven 3 után álmosodott csak el. Ezzel a legnagyobb baj az volt, hogy van iskolás testvére és akkor még nem volt szünet, akkor aludt volna, mikor menni kellett a tesóért. De ha hétvégén leraktuk akkor meg kelt 5-kor és este 8-ra nyilván nem volt álmos még.
Nálunk akkor 11-kor volt ebéd, utána alvás. Ő rögtön alkalmazkodott, akár 3 órát is aludt akkor még, ritka volt, ha 2 előtt felkelt. Álmosabb volt már ebéd előtt és este is, de átmeneti volt ez is. Már most később van ebéd és nem is alszik 2 óránál többet, simán kibírja a napot, sőt.
Viszont az iskolás testvére piciként csak 1,5 évesen tért át 1 alvásra. Nála viszont nem ment korábban könnyen, délután vagy el tudtuk altatni fél órára, vagy nem, akkor napi 3 óra telt kínlódással, hogy már álmos volt. Az 1 alvás meg nem volt jó, fél óra múlva ordítva kelt, meg végigszenvedte a délutánt pedig délelőtt simán aludt korábban 2-őt is.
Nekem 9.5 hónapos kora óta 1x alszik, gyors mozgásfejlődésű amúgy is és minden is érdekli.
Mikor volt az átállás 2ről 1re, akkor utolsó alvás nekünk max 30 perc volt de volt, hogy csak 20. Ha nagyon kialudta magát este borzalmas volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!