Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hányszor alszik a babatok...

Hányszor alszik a babatok napközben? 13 hónapos

Figyelt kérdés
Fiam kétszer alszik egy nap. Délelőtt egy nagyobbat másfél két óra délután egy órát kb. Így az esti alvás nem megy, de egyszerűen nem tud beállni egy nagy alvásra ebéd után. Nem bírja ki a délelőttöt pedig 8 felé kel csak fel. Fel11kor általában elalszik ha akarom ha nem. Így dél fel1 körül kel fel amivel estig nem bírja ki.. minden este ejszakazunk mivel a délutáni alvás már későn van. Próbáltam délelőtt felkelteni előbb aminek szintén nyugoskodes, sírás a vége. Mit tudnék még kipróbálni hogy ne 11 kor aludjon el?
aug. 12. 21:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Mikor viszed este és mikor alszik másodszor?
aug. 12. 21:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Az én fiam 1x alszik nappal de ugyan úgy 11kor alszik el este..
aug. 12. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:

Probáld ébren tartani esetleg ha látod hogy kezd álmos lenni vagy tudod hogy 11kor lesz álmos vidd el játszótérre vagy vidd ki sétálni ha már megy de ne babakocsiba mert akkor tuti elalszik benne. Vagy csak pihenni hagyd olvass neki mesét,hallgasson mesét vagy bár mi ami pihentető de ne aludjon el rajta.Vagy a délutáni alvást probáld húzni estig de szerintem azt nehezebb lenne. Vagy nagyon minimalizáld a délelőtti alvást max 30percre akkor talán elalszik ebéd után vagy ha nagyon nem sikerül a déli akkor a délutáni legyen max 30perc és akkor fáradt lesz estére.

Nekem egyébként egyszer alszik délben 8-9kor kel.

aug. 12. 21:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Én is nagyon örülnék, ha sikerülne neki ebéd utan aludni egyszer. Mai napunk úgy nézett ki hogy fel11 kor elaludt délben kelt, ebédelt és fel4 után újra álmos volt, itt aludt egy órát. Fel5kor keltettem fel, de aludt volna még.. a szobájába olyan este fel9kor jöttünk be, azóta is pörgés van.
aug. 12. 22:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Mintha magunkat olvasnám! Teljesen ugyanezzel a problémával küszködünk, csak az én kisfiam 17 hós. Én azt próbálom csinálni, hogy a fél 11-i alvást húzom amennyire csak lehet, elmegyünk valahova vagy kint játszunk (na nem ebben a nagy melegben). Így volt már, hogy sikerült fél1ig kitartani és aludt fél3ig. Aztán este fél9 felé már kidől 😁 Nekem ezzel a módszerrel csak az a bajom, hogy így jó lenne ha ebédelne alvás előtt, viszont akkor már olyan nyűgös, hogy nem is akar ebédelni. De ébredés után meg màr elég késő van az ebédhez és sok idő is eltelik a tízóraitól számítva. Én azt olvastam amúgy, hogy ez a legnehezebb átállás... a 2 alvásról 1 alvásra.
aug. 12. 22:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Őszinte leszek, én egyszer próbáltam ebedeltetni fel12kor, hogy akkor utána rögtön alvás, de elaludt szegény az etetőszékben😃 már a szeme csukva volt, de a száját nyitotta még. Úgy hogy végülis ez is szenvedés volt..
aug. 12. 22:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Ennyi idosen meg ketszer aludt, kb. itt kezdodott az atallas 1 alvasra, a 2 mar katasztrofa volt, az 1 meg az. 16 honapos korara allt at fixen, addig szenvedtunk. Ez ilyen. Ez az atallas a legnehezebb.
aug. 13. 06:46
 8/9 anonim ***** válasza:

11 hónapos kora óta alszik 1x,15 hónapos most.

Nála is ez volt, a korábbi 9 órás alvás csúszott 10- fél 11-ig, majd délben kelt, bőven 3 után álmosodott csak el. Ezzel a legnagyobb baj az volt, hogy van iskolás testvére és akkor még nem volt szünet, akkor aludt volna, mikor menni kellett a tesóért. De ha hétvégén leraktuk akkor meg kelt 5-kor és este 8-ra nyilván nem volt álmos még.

Nálunk akkor 11-kor volt ebéd, utána alvás. Ő rögtön alkalmazkodott, akár 3 órát is aludt akkor még, ritka volt, ha 2 előtt felkelt. Álmosabb volt már ebéd előtt és este is, de átmeneti volt ez is. Már most később van ebéd és nem is alszik 2 óránál többet, simán kibírja a napot, sőt.

Viszont az iskolás testvére piciként csak 1,5 évesen tért át 1 alvásra. Nála viszont nem ment korábban könnyen, délután vagy el tudtuk altatni fél órára, vagy nem, akkor napi 3 óra telt kínlódással, hogy már álmos volt. Az 1 alvás meg nem volt jó, fél óra múlva ordítva kelt, meg végigszenvedte a délutánt pedig délelőtt simán aludt korábban 2-őt is.

aug. 13. 08:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem 9.5 hónapos kora óta 1x alszik, gyors mozgásfejlődésű amúgy is és minden is érdekli.

Mikor volt az átállás 2ről 1re, akkor utolsó alvás nekünk max 30 perc volt de volt, hogy csak 20. Ha nagyon kialudta magát este borzalmas volt.

aug. 16. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!