Hogy lenne jó a 2 éves kisfiamnak?
Sziasztok. Van egy 2 éves kisfiam. Októberben lesz 3. Éjszaka mindig 8-kor szoktam letenni aludni, reggel 6 körül kel. Délelőtt 11-kor már általában fáradt, így leteszem aludni, egy 10 perc alatt el is alszik. Általában ilyenkor 12:30-13:00 körül kel. Délután 4-5 óra fele megint elálmosodik, dörzsöli a szemét, brutál hisztis. Letenni ilyenkor aludni nem szeretném, mert akkor nagyon későn kerülnénk ágyba. Tegnap megpróbáltam, 4-kor letettem aludni, azt hittem alszik 1 órát és ennyi, de 7-kor kelt, így éjfél körül feküdtünk, reggel viszont ugyanúgy 6-kor kelt.
Megpróbáltuk már azt is, hogy nem délelőtt 11-kor alszik, hanem ebéd után 13:00 körül, de tízórai után már fáradt volt és nagyon nyűgös. Szerintetek mitől lehet ez? Mi tévő legyek?
Két éves fiam hasonlóan alszik, annyi, hogy ő este kilenckor jár aludni.
A déli alvás pedig 11:45- től van, egészen 13:00-13:30-ig.
Ő is fáradt már fél hatkor- hatkor de én nem rakok le aludni.
Akkor tényleg nem aludnank éjjel.
Esetleg lehet jól jönne egy vérvétel, hátha abból kiderül miért ennyire fáradt
Nálunk úgy van hogy este 8-kor vacsi, utána fürdés és 9-kor villanyoltás. Fáradtságtól függ hogy 5 perc vagy 1 óra alatt alszik el...
Reggel 7-8 körül kel, ebéd után alszik egyet, olyan 3-4 korul kel. Utána estig pörög.
A gyereki természetes napi ritmusàt èrdemes kövegni.
Délutàni alvàsbòl előbb keltenèm. De az sem baj, ha èjfélkor fekszik, az a fő, hogy eleget aludjon.
Az én fiam kétévesen kb úgy aludt, hogy 10 órát éjszaka (mint a tied), délután 2 órát és az ébrenlét 6 óra volt délelőtt és 6 óra délután, szimmetrikusan.
Hosszú ideig váltogatta az 1 és 2 nappali alvást.
Amikor 2x akart aludni, addig simán hagytam és egyszerűen eltűrtem, hogy akkor rövidebb az éjszaka. De megteheted azt is, hogy a második alvásból hamarabb kelted, vagy az elsőből kelted és akkor hamarabb kezdi a másodikat, így kevésbé tolódik ki az este.
11 hónapos kisfiam 7kor kel, 12 körül alszik 14-ig kb és 19:30-20kor fekszik. Korábban 11kor feküdt de szeparációs szorongása van és nem akar elaludni előbb pedig mindent próbáltam.
Ha kisfiad néha igényli még a 2. Alvást délután, akkor egyszerűen keltsed fel. Ne hagyd 30 percnél tovább aludni. Az elég annyira, hogy feltöltődjön, de nem elég ahhoz hogy utána éjfélig tomboljon. Nekünk mikor 2ről 1re állt át, de az 1 még kevés volt a 2 meg sok akkor kelteni kellett az alvásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!