Miért nem megy az alvás a fiamnak?
Nap közben mindig a mi ágyunkban altatom el (nem kérek erre megjegyzéseket) befekszem mellé és simogatom a hátát vagy magamhoz ölelve a karomon alszik el. Ez így működött is de mostanában minden alkalommal sír 5-6 percen keresztül ha észreveszi hogy most azért fekszünk az ágyban hogy aludjunk. Sír, majd mind akit elvágtak egyszer csak elalszik. A másik meg az hogy korábban 3-4x aludt mindig fél óra, délben 1 vagy 2 óra. Most már ez sincs, a leghosszabb idő amit alszik fél óra.
A fogzás miatt lehet ez is vagy mit csinálok rosszul? Más hogy altatja a gyereket napközben? Annyi videót látok hogy van aki csak leteszi az ágyba és elalszik, de nekünk ez nem működött soha.
Mennyi idős?
Egy alvást érdemes elhagyni szerintem.
Nem te csinálsz rosszul valamit. Nekünk mind a két gyereket ringatni kellett 20-30 percen át 9-10 hónapos korukig, ha nem akartam, hogy üvöltve aludjanak el. Szóval szerintem egész szerencsés vagy!
Azt, hogy egy elvást érdemes elhagyni azért írom, mert általános jelenség, ha készek elhagyni egyet (jellemzően az utolsó nappali alvást), akkor ennek tünete, hogy nehezen alszanak el és kb fél óra múlva ébrednek is.
Miket tud már? *mozgásfejlődése hol tart?
Ilyenkor van egy nyugtalanabb időszak, míg el nem indulnak kúszni.
4 alvás biztosan sok már neki.
Told ki egy picit az ébrenlétet is fél órákkal, ha engedi a menetrend.
Éjjel mit tapasztalsz, hogyan alszik?
Illetve a hozzátáplálás is bezavarhat, ha esetleg bántja vmi a pocakját nehezebben fog elaludni.
Én inkább arra gondolok, hogy átáll kevesebb alvásra és sok neki ami most van. Lehet persze fogzás, növekedési ugrás is.
Az alvásnál próbáld ki azt, hogy kevesebbszer altatod el. Figyeld az álmosság jeleit. A fiam nappal csak babakocsiban hajlandó aludni. Éjjel alszik csak kiságyban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!