Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mi jelentősége van kötődés...

Mi jelentősége van kötődés szempontból, hogy külön szobában alszik-e a baba?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Sokfelé olvasom, hogy ez is milyen fontos a kötődés szempontjából. Persze már eső után köpönyeg, mert a kicsi is 1 éves lassan, de nálunk mindkettő külön szobában aludt. Nyilván nyitott ajtó mellett, a szomszéd szobában aludtam, az első nyösszenésre ott voltam, szoptattam, visszaaltattam, és visszatettem őket az ágyukba. Van jelentősége, hogy nem a mi szobánkban voltak?
jún. 6. 13:06
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
Én semmi jelentőségét nem látom. Egy 12 éves és egy lassan 4 éves gyerekem van, mindketten első naptól a saját szobájukban alszanak. Sosem volt semmi gond a kötődésükkel.
jún. 6. 13:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell tulgondolni. Ma mar ha nem szoptatsz meg nem alszik veled a gyereked, akkor pokolra kerulsz es nem fog kotodni :D

En nem hiszem, hogy csak ezen mulik.

Engem csak az erdekelne, hogy mi a titkod? En csak 2 honapig szoptattam, de meg mindig a gyerekkel alszom lassan 1 eve, mert egyszeruen ejszaka millioszor ebred. Nincs erom atjarkalni hozza a masik szobabol.

Hogy birtad? :D

jún. 6. 13:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Marha nagy jelentősége lehet, már csak abból kiindulva, hogy nagyanyáink, dédanyáink idején az átlag családok még jóformán egy szoba+konyhás házikókban éltek. És milyen példás a kötődése a korábbi generációknak, igaz? Ja, nem 😂 Na, kb ennyi. Mondom ezt úgy, hogy 7-8 hós koráig egy szobában aludtunk, de az csakis az én kényelmem miatt. Nekem egyszerűbb volt. Biztos vagyok benne, hogy nem sérül a kötődése a külön szobában alvástól. Ha amúgy jól alszik ott, meg átmész hozzá ha kell, biztonságban érezheti magát, ugyan mi baja lenne? :)
jún. 6. 14:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmi.
jún. 6. 14:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem keltek milliószor, átlagosan 3 óránként. Persze voltak rossz éjszakák, pl.mikor betegek voltak, magamhoz vettem őket. A kicsi még most is kel 1-2x, gondolom ez a szoptatás végéig kitart... Amúgy nekem így kényelmes, én nem igazán tudok úgy mélyen aludni, ha gyerek van velem. Így csak arra ébredek fel, amikor tényleg "szólnak", nem minden nyögésre, forgolódásra.
jún. 6. 14:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Biztos vagyok benne, hogy önmagában ennek semmi jelentősége nincs. Mondom ezt úgy, hogy mindkét gyerek velem alszik, a nagy 2 évesen "szokott át" a saját ágyába, de most 4 éves, és így is reggelente általában közöttünk ébred, félálomban simán átjön a mi ágyunkba, fel se ébreszt minket, olyan kis ügyes :D

Nekem kényelmesebb, praktikusabb, mindkettő rossz alvó, a kicsi éjszakánként néha 10percenként képes lenne felkelni, ezt nem élném túl, ha nem velem aludna (babaöbölben). Most már annyira megszoktam, hogy az a furcsa, akkor alszom rosszul, ha a nagy is átalussza az éjszakát, és csak a reggeli ébredéskor jön közénk bújni egy kicsit :) Engem megnyugtat, mélyebben alszom el, ha hallom őket szuszogni a két oldalamon (általában anya-szendvicsben, mert egyik cici felől bújik hozzám, másik a hátamra cuppan, én meg kb annyira tudok mozogni, mint egy szobor :D :D :D ). Ettől még meglepődnék, ha rosszabb lenne a kötődésünk, ha esetleg a saját ágyukban aludnának egész éjszaka, hiszen a napközbeni viselkedés, az éjjeli jelenlétem, reakcióim a hívásukra ugyanúgy meglennének, mint most. A kötődés tuti, hogy nem ennyin múlik.

jún. 6. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!