Mit csinálunk rosszul az esti altatásnál?
Tedd le az ágyra simogasd tv ne szóljon sötét legyen. Vagy tedd be a kiságyba és kapcsolj altató zenét.
A nyüglődés alatt mit értesz? Sír? Vagy csak nem akar aludni?
Nekem a nagy aludt el nagyon nehezen őt elég sokáig kézben kellett altatni. A kicsi evett ment egyből a kiságyba majd elaludt magátol igaz kicsit beszélgetett még de elvolt aztán bealudt de persze nem órákat volt még utánna fent. Ezt csak azért írtam le mert ha esetleg nem sír csak nem akar aludni akkor ez is egy megoldás lehet hogy még egy kicsit az ágyába "elvan" úgymond.
Én is javaslom a délutáni levegözést. Illetve az is számít mikor alszik el délután és mikor kel. Mert nem mindegy ha 3kor már fent van vagy csak 5kor kel.
Saját tapasztalat alapján, azt vettem észre, hogyha a gyerekeim 4-5 után elaludtak, akkor lőttek az esti “normál” altatásnak.
Úgy próbáltam ezt kiküszöbölni, hogy reggel korábban keltünk, már 7 körül, így 9 körül visszaaludtak és ebéd után is tudtak aludni 1-2 órát. Így pont fürdetés utánra fáradtak ki.
Most ez van a 10 hónaposommal, de a közel 6 éves lányommal is így volt.
Persze minden gyerek más,szóval nem tudom, hogy nektek milyen a napirend, érdemes talán abban keresni a megoldást.
Levegőzés valóban segít, azt is jobb beidőzíteni délelőttre nyári napokon majd, de persze kinek hogy engedi az ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!