Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan altatod 2 év körüli...

Hogyan altatod 2 év körüli dacos, aludni nem akaró gyerekedet? Le lehet-e szoktatni arról, hogy ne kelljen mellette feküdni míg elalszik?

Figyelt kérdés
Eddig mellette feküdtem, meg szopizott is, kb 3 hónapja nincs cici, maradt a mellette fekvés, de mostanában csak pörög, szórakozik, nem hajlandó lefeküdni, elmászkál, ugrál rajtam stb... ez tart akár 1-másfél órán keresztül is. Szeretnék ennek már véget vetni, ki hogy csinálná?
márc. 19. 12:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
50%

Nem hagynám annyit aludni nappal. Se bölcsiben se oviban nem alszanak annyit.

Mindkét lányom bölcsis volt már 2 évesen de így is 9 óra volt belőve fekvésnek mert hamarabb csak szenvedtek az elalvással.

Ha 9kor mentünk feküdni pár perc alatt elaludtak és reggel fél 7-ig fel sem keltek

márc. 19. 18:56
 12/14 anonim ***** válasza:

Ez nem igaz, hogy a bölcsiben sem hagyják többet aludni őket. Nálunk délben mindenki alszik, és általában 2 körül kelnek fel. Sőt, volt már, hogy mentem fél 3-kor, és volt, aki még akkor ébredezett.

A fiam is nagyot alszik délben, 2-2,5 órát. Ő majusban lesz 2 éves.

És este nála is műsor van. Akkor is, ha 1,5 órát alszik véletlenül. Akkor is, ha egész álló délután rohangált kint.

Mondjuk én nem szólok hozzá olyankor, amikor csinálja a műsort. Így mivel nincs közönség, abbahagyja hamarabb.

Elmenni nem engedem, bár azt nem is nagyon akar.

Forog, pörög, dobálja magát. Magyaráz, megállás nélkül. Pedig este már nincs játék, olvasunk is elég sokat. Levegőn is van bőven.

Én ebben azt nem szeretem, hogy van, hogy mire elalszik, én is elalszom mellette (rettenetes éjszakáink vannak, dolgozom is, hulla fáradt vagyok mindig), aztán felébredek 1 óra múlva, és azt se tudom, melyik bolygón vagyok. 😅

A nagytesója nem ilyen volt. Őt lefektettem, olvastunk, puszi, és kijöttem. Párszor vissza kellett ugyan menni, mert szomjas volt/be kellett takarni/lejárt a zenélő maci, de összességében elaludt egyedül.

A kicsi borzasztóan anyás, ő igényli, hogy ott legyek vele elalvásnál.

Ez van, nem tudok mit csinálni. Majd kinövi. Remélem azért, hogy viszonylag hamar. :D

márc. 19. 19:41
 13/14 anonim ***** válasza:

Azt olvastad hogy 3 órát alszik du 12-es???

A bölcsiben biztos nem alszanak ennyit mert akkor már uzsonna van

márc. 19. 20:21
 14/14 A kérdező kommentje:
A bölcsiben fél 3kor keltik őket, sőt, nagyobb lányom ovis őket is fél3kor keltik. És délben alszanak. Ez ellen nem tudok tenni, elhozni nem tudom őket előbb.
márc. 23. 05:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!