Hogy tudtok napirendet tartani/kialakítani ha a baba változó hosszúságúakat alszik?
Ne törődj vele. Aludjon és egyen annyit, amennyit akar és egyen amennyit akar.
4 hónaposnál ha tudod, mennyi idő van kb (ez sem fix, nem egyformák a napok) ebredéstől mire elálmosodik és nagyjából mennyi időnként eszik, bőven jó.
Nem érdemes amúgy túlagódni dolgokat. Lesz majd majdnem fix napirend, de kevesebb számú alvással és még akkor is borulhat. 2 alvás már talán, majd ha 1x alszik, akkor lehet szabályos napirend (de még akkor is változó hosszúságú lehet az alvás)
Az első jól írja, nekem 5 hónapos lesz a kislányom a jövő héten és borult minden a napokban. Eddig kiszámítható volt nagyjából a teljes nap de most az éjszakák annyira katasztrófák lettek, hogy a nappalok is borultak teljesen.
Ne aggódj ezen, próbáld ösztönösen kezelni a dolgokat és hidd el rendben lesztek, ne parázz.
Amúgy a fiamnál 3-4 hós korában ez már ott megbukott, hogy 1,5 órát töltött ébren, fél órát aludt (nagyon ritkán aludt csak hosszabban) de enni csak 3-3,5 óránként kért, szóval ez esett ébredés utánra, alvásidőre, ébrenléti idő közepére is.
Egész szép napirendünk csak 9-10 hónapos korában volt, mikor már ébren bírt lenni tízóraiig. (Még 7 hónaposan is 4x aludt)
1-es voltam.
Ennyi idős babánál egyáltalán ne foglalkozz még ezzel (pont azért, amit tapasztalsz te is) 😊
Majd ha napi 1-2 alvás lesz csak, akkor úgyis észreveszed, hogy hogyan igényli, és rá is tudsz segíteni, de ilyenkor csak felesleges bosszúság a próbálkozás is, mert mindig minden (és sokszor a semmi is) borítja...
Én onnan tudtam, hogy hamarosan borulni fog a viszonylag megszokott, pár hetes rutin, hogy az tűnt fel, hogy már majdnem tudok tervezni. 🙂 Ilyenkor általában pár napon belül teljesen máshogy kezdett megéhezni, aludni, ébredni stb. 🙃
És hidd el, ez az általános 🙂
Sehogy.
Napirend meg nincs ilyen kis babáknak,vagy nagyon ritka ha van.
A fiamnak pl 10 hónaposan alakult ki a napirendje.
Majd amikor már csak 1x alszik akkor lesz napirend olyan igazi.
Eleinte az esti fürdetés a fix meg a lefekvés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!