Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mennyire “nyúlhatok” bele a...

Mennyire “nyúlhatok” bele a babám alvásába?

Figyelt kérdés

3 hós babám kb este 8-9 fele aludt el, maximum 2x ébredt és általában 6-7 között kelt. Mostanában, hogy korábban sötétedik már 4-5 óra fele elalszik és este 7-8-ig fel sem kel, mintha megkezdene az éjszakát már délután, ami azért nem túl jó, mert napok óra 4-kor kel hajnalban. 🤦🏼‍♀️

Próbálnám picit nyújtani a délutáni elalvást szépen fokozatosan de egyszerűen ördögűzés van ha nem akkor alhat, amikor szeretne.

Hogyan szoktassam vissza az eredeti verzióra, vagy hagyjam?

2023. nov. 22. 07:47
 1/6 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem ez nem csak az órállítás miatt van. Kezd kimaradni neki egy nappali alvás és azért van ez. Ez egy időszak, ki kell bekkelni. Nem fog sokáig tartani, mahd visszaáll szépen a rendes esti elalvásba, csak már eggyel kevesebb nappali alvással. Kitartást :)
2023. nov. 22. 07:56
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
A babák alvása folyamatosan változik, jövő héten lehet már nem így fog aludni. Én úgy próbáltam a gyerekeimre hatni, hogy felírtam mikor mit csináltak, mikor aludtak, mennyit, mikor ettek, mikor voltak többet ébren stb és ez alapján egy napirendet kialakítani. Ami persze pikkpakk megváltozott megint. Az első gyerekemnél ez rugalmasan ment, a másodiknál már nehezen, mert a nagy igényeihez is kellett alkalmazkodni. Azt szokták mondani, hogy 4 hónaposan van egy "alvásborulás" is. Kitartás
2023. nov. 22. 08:01
 3/6 anonim ***** válasza:
25%
Fölösleges "belenyúlni" bármibe is, a gyerek pontosan érzi, mennyi alvásra van szüksége és milyen eloszlásban. Hagyd a gyereket pihenni, ha igényli.
2023. nov. 22. 08:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az en babam mindig akkor kezd extrem koran kelni, amikor elhagy egy nappali alvast, de arra mar nem emlekszem, 3 honaposan hanyszor aludt. Amugy naponta 10-15 percekkel tudod kitolni az altatast, talan akkor nincs akkora ordoguzes. Mondjuk en belenyultam az alvasaba, ha nagyon rossz iranyba ment, es igy is majdnem 1 evig keltunk legkesobb hajnal fel 5-kor.
2023. nov. 22. 10:30
 5/6 anonim ***** válasza:
49%
Nem érdemes belenyúlni. Az a baj, ha túlfárad, akkor még rosszabbul alhat. Nagyon képlékeny még egy 3 hós napja, nem marad így, ne aggódj.
2023. nov. 22. 18:36
 6/6 anonim ***** válasza:
29%

Érdemes belenyúlni, mert nem normális, hogy anyuka már 4-kor talpon van, meg apuka is, és így kell helytállnia.

A gyerek is alkalmazkodhat ám, bármennyire kicsi.

2023. nov. 24. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!