Normális,hogy egy 2 hónapos baba napközben szinte semmit sem alszik?
Kb 5 hetes koráig aludt rendesen,napközben 2-3 órákat,aztán ahogy nőtt,egyre hosszabbakat este. Az esti alvással általában nincs gond,6-7 órákat alszik egy huzamban,de napközben van,hogy nulla. Altatom az ölemben,babakocsiban, cicizés közben is bealszik,de amint leteszem,már ki is pattan a szeme. Ha próbálom visszaaltatni és talán sikerül is,ugyanúgy felkel,miután lerakom. Nem egy sírós baba,nem hiszem,hogy a pocakkal lenne baj,akkor van hangja,ha éhes,illetve most egy ideje,ha fáradt,de tényleg hiába altatom sokszor fél órákat és úgy teszem le,semmit sem alszik. Tudom,hogy a front és ezer dolog miatt lehet,de olyan tanácstalan vagyok és nem hiszem,hogy ez túl egészséges lenne számára. Mivel tudnék neki segíteni,hogy napközben is aludjon valamennyit?
Kezdő anyuka,9 hetes baba,dísznek való védőnő...
Nem, nem normális.
Olvass utána milyen idegrendszeri problémákat tud okozni a babáknál az alváshiány.
Ha a védőnő nem segit, ott a gyerekorvos!
Nekem 2 hónapos kora után kezdődött, hogy nem lehetett letenni. Vagy hurciban, vagy cicin aludt én pedig mellette. 9 hónapos koráig csak kontaktalvásra volt képes.
Nyilván szar volt, úszott a lakás, de erre volt akkortájt szüksége, így nem volt mit tenni.
Egyébként a babák kontaktalvásra való vágya a legnormálisabb evolúciós törekvés.
Gondolom, azóta történt változás. Mikor vagy hogyan?
A harmadik babámmal vagyok dilemmában (így dobott ide a Google), mert féltem az idegrendszerét. Próbálnám a hurcikat is, vagy 4 félét (vagy 20 módon kötve/csatolva) kipróbáltam, de nem tetszik neki sehogy. Napközben jókedélyű, mosolygós, elvan a bölcsőben, de nem alszik. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!