Ha többször elaludt már a kislányom úgy, hogy nem voltunk bent vele, az jel lehet arra, hogy tudna rendszeresen egyedül elaludni?
Másfél éves, sose próbálkoztam külön azzal h magától aludjon, de pl. ma is az volt h apja nem bírt vele, kijött a szobából és 5 perc múlva aludt a kicsi.
Volt h csak pisilni mentem ki és mire visszaértem, aludt.
Szerintetek lenne értelme megpróbálni az önálló elalvást, vagy ezek inkább csak ilyen egyszeri esetek? 🤷♀️
Használd ki, ha már adott a lehetőség! Persze ne úgy, hogy berakod az ágyba, aztán ott hagyod, hanem azért a szokásos ceremóniát prezentáld neki. Ha mesélni szoktál, akkor mesélj, ha énekelni, akkor énekelj, ha eddig is csak egy puszit adtál, akkor ezentúl is csak annyi legyen... De mihelyst vége a rákészülésnek, kívánj neki jó éjszakát, és menj ki. Előtte esetleg kérdezd meg, hogy a kislámpa égve maradjon-e, az ajtót hagyd-e nyitva, ilyen apróságokba hadd szóljon bele.
(Ha sír, akkor persze menj vissza, buksisimi, puszi, aztán ha megnyugodott, akkor távozz megint.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!