Az első hat hétben aggódnátok, hogyha nagyon keveset aludna a babátok?
És ha aggódsz, akkor 16 órát fog aludni? Megold bármit is? Tudsz bármit is tenni?
NEM.
Szóval semmi értelme aggódnod.
Én is aggódtam, mert mindenhol azt olvastam, hogy jaj mi lesz, ha nem alszik eleget a baba, ilyen meg olyan idegrendszeri károsodások meg mittudomén. Dehát ez azokra a babákra igaz, akik amúgy aludnának, csak nincs lehetőségük. Nem azokra, akiknek eleve kevesebb az alvásigényük.
Ugyanígy görcsöltem az evésen is. A lányom még 2 hónaposan is 50-60 ml-ket evett meg 3 óránként. Majd felrobbantam az idegtől meg a pániktól minden alkalommal, amikor 50-60 ml után kilökte az üveget és egy korttyal se volt hajlandó többet enni. 3,5 éves, igaz a mai napig kb. fényevő, de egészséges, mint a makk, Arany János verset szaval. :D most az utóbbit nem dicsekvésből mondom, hanem csak egy példa arra, hogy nem lett semmi baja attól, hogy kevesebbet aludt és evett, mint amennyi a nagykönyvben meg van írva… nem lett se testi se értelmi fogyatékos.
Úgyhogy most a fiamnál megfogadtam, hogy nem érdekel, hogy mennyit eszik meg alszik, amíg gyarapodik és jó a közérzete, addig minden rendben. Ő eszik amúgy sokat, de ő is pár hetes kora óta 2 órákat egyhuzamban simán ébren van napközben. De ugyanígy, ahogy írod: elvan, nem sír, hanem nézelődik.
Az első gyereknél nagyon aggódtam, mert nap közben 20 perceket aludt, majd hordozokendoben sem sokkal többet. 9 hónaposan már a délutáni alvást is elhagyta.
Most a másodikkal aki most 6 hetes, már sokkal rugalmasabb vagyok, ha elvan, nem sír, akkor nem próbálom altatni, mert felesleges. De nehéz nem stresszelni, viszont aludni úgysem fog, ha idegeskedunk ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!