1,5 hónapos kisfiam hasfájós, 2 napja csak hason alszik.Viszont félek a bölcsőhalál miatt,azt írják nagyobb az esély,ha 2 éven belül lettem újra terhes, ami igaz is,koraszülött is volt.Tudnátok írni pár tapasztalatot, aki ugyan ebbe a helyzetbe volt?
Az én fiam is 36 hétre született, ráadásul otthon sárgult be. Van légzésfigyelőnk, úgyhogy én nem parázom túl a dolgot. Az első 2 hétben riasztott napközbeni alvásnál 2 alkalommal, de valószínűleg csak túl pici volt a légzéskitérés, mert az egyiknél konkrétan 1 lépésnyire álltam a kiságytól és rögtön láttam hogy szuszog a pici. Pedig Angelcare. Szerencsére téves riasztások voltak. 3 hetes korától hason altatom, előtte oldalt volt. A feje alá sosem tettem kispárnát vagy textil pelust pluszban, a feszes lepedőn alszik.
Most fél éves.
2. Ha valamit kell, akkor háton altatni. De semmit sem kell. Eszembe nem jutott volna mindenféle ronggyal, meg felcsavart takaróval kitámasztani. Ha nektek így volt jó, örülök, de légyszíves ne mondd meg mit kell csinálni, mert láthatóan fogalmad sincs.
Kérdező, a bölcsőhalált nem állítja meg semmi. Hason könnyebben fullad meg a baba, nehezebben veszi a levegőt, de a bölcsőhalál ha bekövetkezik az a szülőtől független dolog. Vannak praktikák, amik segíthetnek, de mivel egy hormon hiánya okozza, így belátható, hogy ezek maximum a fulladás esélyét csökkentik. Javaslatom egy baba elsősegély tanfolyam és, hogy aludjon külön, kemény matracon, feszes lepedővel, de melletted a pici. Ez minden szülő rémálma, de azért nagyon kicsi erre az esély. Próbálj meg megnyugodni és te is pihenni! Nekem mindig kimerülten jött az aggódás.
A fiam 6 hetes koráig sokszor ébredt, nem aludt elég mélyen. Akkor jöttünk rá, hogy hason szeret aludni. Már a kórházban is hasra tették a nővérek, de én itthon féltem.
Aztán láttam, hogy onnantól jól alszik, kipiheni magát, így mindig hason aludt. Egészen addig, amíg megtanult forogni. Azóta megoldja, bár most is sokszor alszik hason.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!