Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 4-5 hónapos babátok mennyit...

4-5 hónapos babátok mennyit volt ébren napközben?

Figyelt kérdés
2022. okt. 6. 11:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Sokat. Igazabol ujszulott koratol napi 3szor 20 perceket aludt nappal, aztan ez 2*20 percre csokkent. Sosem volt nagy alvasigenye, mondjuk nekem is 5-6 ora eleg, ugy is, hogy masnap 13 orat dolgozok noverkent.
2022. okt. 6. 12:04
 2/7 anonim ***** válasza:
69%

4-5 hónaposan már tudatosan foglalkoztam az alvásával.

Vannak táblázatok h kb mennyi időt tud egy ekkora baba ébren tölteni, úgy rémlik másfél órát (tud többet is ha ébren tartják, de ennyi az egészséges).

Mielőtt letelik az idő, viszem aludni.

3 hónapos kora óta megszokta a rendszert, most már 5 perc alatt elalszik (8hónapos).

2022. okt. 6. 13:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Most 4,5 hónapos a fiam.

Általában 2 órát van ébren nap közben. Kivéve késő délután, olyankor már akár 2,5-3 órát is. De nem nyűgös ilyenkor sem.

Általában reggel felkel 7-fél 8 körül. Utána alszik fél 10-10-től kb.masfél-2 órát. Ebédel, utána játék, kora délután is alszik kb.1 órát. Aztán utána késő délután szoktunk menni sétálni, olyankor alszik kicsit a babakocsiban. Onnantól fent van estig.

2022. okt. 6. 16:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

na most megnéztem

"A 3-5 hónapos baba 1,5-2 órát marad ébren az alvások között."

Vannak kisebb alvásigényű babák, de nem szabad a kisebbségből kiindulni.

2022. okt. 6. 17:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem álomszuszék volt a babám, kb. 14 órát aludt 4 hósan, ha összeadom. Nem altattam direkt, ha elaludt a cicin, letettem. Még mindig jó alvó.
2022. okt. 6. 21:18
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 cseréljünk légyszi 🤣 csak egy hétre 🤣
2022. okt. 7. 10:28
 7/7 anonim ***** válasza:

A tablazatok tenyleg nagyon jok, en is tudatosan figyeltem az ebren toltott idore. Delelott rovidebb, delutan hosszabb idot birt mindig, es fokozatosan, kb fel orakkal nott az ebren toltott idok hossza. Gyonyoruen latszott a rendszer az alvas fejlodeseben. Arra is figyeltem, h a tablazatok szerinti ajanlott alvasmennyiseg is meglegyen. Igy ha tudtam, hogy hordozoban, rajtam alszik a legtobb idot, akkor egy nehez ejszaka utan ugy altattam. Vagy ha tudtam, h delelott 1,5-2 orat kene aludnia, de fel ora mulva felkelt a mikroebredes miatt, akkor megprobaltam visszaaltatni, es sokszor sikerrel jartam. Igy tobbnyire meg is volt az ajanlott atlagos alvasmennyiseg.

Az alvas fontos, oda kell figyelni ra, tudatosan!

2022. okt. 9. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!