Hogy szoktassam le a babámat a kézben való elalvástól?
Figyelt kérdés
Hét hónapos a kisfiam, de még csak a kezembe tud elaludni. Míg bebafészekben aludt 1-2 alkalommal eltudott aludni magának, de azóta nem. Ha beteszem elkezd játszani, ha megunja, nyöszög. Gyorsan eltudom altatni, azzal nincs baj.
Egyépként jó alvó volt, de pont ahogy kikerült a babafészek, forog, kúszik megváltozott. Kel egyszer éjszaka. A légzésfigyelő is tévesen riaszt, mert lemászik róla.
Dehogy kell egyedül elaludnia, úgy altasd ahogy nektek jó. Kislányom 2 éves korától alszik egyedül, odáig szopi közben aludt el az ölemben. Egyik este magától közölte hogy már nem kér többet cicit, és bemászott az ágyába aludni. Mindkettőnknek megfelelt így az igény szerinti szoptatás és altatás, két perc alatt elaludt, soha nem szenvedtem vele órákig amíg beájul.
2022. aug. 17. 08:53
12/20 anonim válasza:
Sehogyan. Neked is van a igényed a testi közelségre, az ölelésre, az érintésre. Attól akiket szeretsz,amitől megnyugszol. Most képzeld el hogy közlik veled, hogy akkor holnapra szokj le erről az igényedről, mert mi az hogy ekkora felnőtt nem tud ezek nélkül élni. Egy pici babának erre elemi szüksége van. Vágtam volna orrba aki azt mondja hogy szoktassam le erről. Nem is értem egyesek mit képzelnek.
2022. aug. 17. 09:04
13/20 anonim válasza:
Nem kell még egyedül aludnia. Viszont az ágyban való mozgolódassal nekem is meggyűlt a bajom. Visszatettem egy másik, nagyobb fészket, ami az ágy teljes szélességét betöltötte. Kvázi ágyrács védőként is üzemel így. Azóta nem járja be az ágyat 😊 Pedig vettem már 3 lapos légzésfigyelőt is.
2022. aug. 17. 09:24
14/20 anonim válasza:
Mond meg azoknak akik cseszegetnek, hogy nenjenek el hozzád, altassak el. Erre majd jon, hogy dehat te vagy az anyja.
Pontosan.. Ezért te tudod hogy mi a jó neki
2022. aug. 17. 10:09
15/20 anonim válasza:
Nálunk is jelezte, amikor már kényelmetlen volt neki a ringatás, folyton ficergett, ki akarta magát csavarni a kezemből, aztán mérges lett, sírt, én meg a közel 10 kilójával nem bírtam birkózni. Az esti ringatásról így 10 hónaposan szokott le, most melléfekszem és fogom a kezét, simogatom a hátát, így alszik el. A nappali ringatás elhagyása később jött el, kb. 14-15 hónaposan. Ne vedd magadra a piszkálódást! Mi még együtt alszunk a lányommal, mert erre van igénye, éjszaka 2-3x keres, megfogja a kezem és alszunk tovább. Az apjával ez nekünk teljesen jó. Tudom, hogy a nagyszüleimnek ettől égnek áll a haja, mert az ő idejükben máshogy volt. De ha megteheted, hogy ringatod, összebújtok, miért ne tennéd meg? Mire észbekapunk, iskolába mennek. :)
2022. aug. 17. 14:45
16/20 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a kedves kommenteket. Megnyugtattok, hogy ez így jó. Majd jelez a kismanó, ha már neki nem kényelmes. Mások meg innentől kezdve nem érdekelnek.
Írtátok, hogy mellette feküdtök. Ha kiságyban alszik ezt hogy oldjátok meg?
Nekünk külön szobában alszik egyébként.
2022. aug. 17. 20:47
17/20 anonim válasza:
Szia! Az én kisfiam 8 hónapos, szintén ölben elalvó.
Engem is sokáig nyomasztott, főleg a rokonok megjegyzése.., hogy miért nem a kiságyban altatom?! Pedig nagyon sokszor próbáltam, de ha 2 óráig simizném sem aludna el ott.
Hiába erre meg kell érniük az idegrendszerüknek, meg az öngyugtatáshoz. :)
2022. aug. 18. 07:26
18/20 anonim válasza:
Egyébként ezt hogy kell elképzelni? Minden altatásnál ottt sündörög egy rokon és nézi hogy mit csinálsz, majd ha nem tetszik valami akkor adja a kéretlen tanácsokat? Takarodjon a picsába az ilyen.
2022. aug. 18. 07:54
19/20 A kérdező kommentje:
A rokonok mindent is megkérdeznek….
Cicizik?
Egyedül alszik el?
Kel éjszaka?
Eszik már kolbászt?
Szalad?
.
.
.
De gondolom ez másnak is ismerős… 🤪
2022. aug. 18. 09:39
20/20 anonim válasza:
Ismerősöméknél egy matrac van a kisszobában, azon fekszik az anyuka, és a rácson benyúl simogatni, amíg elalszik a kisfiú. Aztán ő visszamegy a hálószobába, ha elaludt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!