Mennyit alszik az 1-2 hónapos babátok napközben?
Altatjátok vagy csak kidől valamikor?
Van ilyen pici babánál fix szundiidő?
A neten és a könyvekben olyan szuper táblázatok vannak, de az én babám sajnos nem hajlandó egyet sem elolvasni :D
(5 hetes)
Én jelenleg nem altatom külön, akkor rakom le amikor mélyebben elalszik, de az napi 1 alkalom és kb 2 óra (meg este fürdés időben... 😏)
Valami napirend félét is szeretnék lassan kialakítani, ezért is érdekel mások hogyan csinálják :)
nehogy felébressze, ok... akkor ahol nagyobb gyerek van és anya viszi reggel ott mi lesz a kistesóval????
az ebresztés meg nem azt jelenti hogy hajnali 5kor vekkert raksz a feje mellé, hanem elkezded a reggeli rutint egy adott időpontban, pl bemész, felhúzod picit a redőnyt, megsimized, kv-t főzöl , ő is erzekeli hogy reggel van ...
Hát kövezzetek meg, vagy hívjatok maradinak, de én biza napirend-párti vagyok. Mi próbáltuk a lehető leghamarabb kialakítani/egymáshoz igazítani mindkét gyereknél, és szuper volt így, most sem csinálnám másképp. Tök gördülékenyen, kiszámíthatóan ment mindig minden.
De azt azért hozzátenném, hogy ők mindketten tápszeresek voltak. És szerintem a tápszeres babákkal azért könnyebb. Ők nem sírnak fél óra múlva kajáért, miután bepuszilták az adagjukat (persze ha az adag megfelelő), könnyebb belőni, hogy mikor esznek, mikor alszanak. Ha anyatejesek lettek volna, és mondjuk 3 szívás után bealszanak a cicin, akkor nyilván én sem tettem volna meg azt velük, hogy hát kisfiam, hiába sírsz, van még 2 óra 10 perc a következő evésig.
Az én legkisebbem most 2,5 hónapos. En nem alakítottam neki napirendet.
Alakult magától, mivel van 2 nagyobb. Akkor ébred amikor en hétközben 6:15-40 között, ameddig en elviszem a nagyokat iskolába-óvodába addig ébren van. Aztán 8:30-9:00 között alszik vissza ( egy kicsit ) ő sokszor alszik keveset. ( alkalmanként 20-30 perc max.. ) este a nagyok 9:15 kor fekszenek, és akkor alszik el ő is.
A fürdés is fix 18:30-19:00 között.
A többi ahogy alakul :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!