Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ezért tényleg nagyon rossz...

Ezért tényleg nagyon rossz anya lennék?

Figyelt kérdés

Kislányom 3 hónapos múlt. Szerencsére a kezdetektől fogva jó alvó baba. 1-1,5 hónapos koráig igényelte a ringatast altatáshoz azóta fokozatosan rászokott arra hogy vacsi után cumi be, betakargatom kijovok és 5 perc múlva alszik is.

Egyik ismerősöm állandóan azzal szekal hogy hogy hagyhatom egyedül elaludni a babát, meg biztosan sírni hagytam amiatt ilyen, meg hogy nem normális hogy egy három hónapos egyedül eltudjon aludni mert hogy az ő fia 2 évesen tudott egyedül elaludni.

Sohasem hagytam sírni a lányom de tény hogy sohasem volt nagy igénye az altatásra. Viszont emiatt most rosszul érzem magam. :( Mindennél jobban szeretem őt. Soha nem akarnék ártani neki. Jó Hozzáteszem elég független baba úgymond. Napközben se szeret sokat kézben lenni inkább hason, háton nézelődni sokat.

Mindezek ellenére érdemes lenne változtatni ezen? :(

Köszönöm!

2022. febr. 27. 12:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen egy dolgon kell változtatnod, mégpedig ezt az ismerőst páros lábbal kirúgni az életetekből. Nem normális, hogy össze vissza beszél és téged meg olyan gondolatokra sarkall, hogy nem vagy jó anya. Te ne másra hallgass, hanem a józan paraszti eszedre. Hidd el többre mész vele, mint az idióta ismerősöddel.
2022. febr. 27. 13:39
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Elengedem a dolgot akkor. :) (Nem fenyezni akartam magam egyáltalán elnézést ha valaki úgy vette.)

Szerencsére nem annyira közeli ismerős csak amikor találkozunk néha mindig felhúz valamivel. De ez az egy volt ami zavart mert olyan dolgot feltételezett amit sohasem tennék...

2022. febr. 27. 15:31
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Élvezd ki, amíg lehet. Az én lányom is ilyen volt picinek, gyönyörűen elaludt egyedül. Ha ébren volt sem sírt soha, ha letettem, elnézelődött. 4 hónapos koráig konkrétan nem hallottuk sírni, mindig csak nyöszörgött, ha valamire szüksége volt. Na aztán egyik napról a másikra mintha kicserélték volna, azóta sem alszik el egyedül. 2 éves, ringatni meg ilyesmit nem kell, csak ott kell lenni mellette, amíg el nem alszik. De az elmúlt 2 évben kb havonta változtak az alvási szokásai. Mire végre megszoktunk volna egy rutint, akkor egyik napról a másikra váltott. Ne érezd rosszul magad, szuper vagy! :)
2022. febr. 27. 16:39
 14/17 anonim ***** válasza:
Nekem mind a kettő ilyen volt, simán elaludtak a saját ágyukban egyedül, sosem kellett őket altatni, ringatni meg rázogatni a feneküket. Semmi bajuk, már iskolások 😃 De anno nekem is minden családtag meg barát nézett nagyokat, amikor elvittem a gyereket aludni, aztán 1 perc múlva már ott voltam kint velük megint. Szó szerint csak betettem őket az ágyba, cumi, takaró, kész. És soha nem voltak alvástréningezve meg sírni hagyva. Ne foglalkozz az ismerősöddel tényleg, valószínűleg csak irigy.
2022. febr. 27. 17:36
 15/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld! :)
2022. febr. 27. 19:18
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem kezdetektől fogva egyedül alszik el.Miért venném fel és ringatnám,ha neki ez nem igénye? Ha erre lenne szükség mint a fiamnál felvenném,de ő egyedül is elalszik anélkül,hogy sírna vagy 'kényszerítve' lenne erre.
2022. márc. 2. 10:02
 17/17 anonim ***** válasza:
55%

Semmit nem csinálsz rosszul, a baba igényeihez igazodsz. Az én kisfiam se volt sose ringatva, volt légzésfigyelőnk, az nekem adott biztonságot, és nyugodtan hagytam őt egyedül elaludni. Percek alatt elaludt, sose volt ezzel problémánk.

Ha hiányol vagy nem jó neki úgyis jelzi. Ha ahhoz szoktatod, hogy folyton ott vagy, és csak te, más családtag (apa, nagyobb tesó, mama) nem, akkor később lesz nehéz, mikor lenne dolgod és nem tudtok elszakadni egymástól.

2022. márc. 2. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!