Én nem érzem ezt esti rutinnak. Fontos lenne szerintem ha ennél pontosabb lenne. Nálunk pl az vált be, hogy fürdés, pici játék (amit ő szeretne, de nem tv vagy ilyesmi), mese, altatódal és alvás. De ezt mindenkinek saját magának kell kialakítani. Esetleg belehet vezetni egy kis táblát amin minden rajta van: fürdés, fogmosás, játék stb és ő pipálhatja ki ha kész. Nem gondolom, hogy ez mindenkinél bejön, de lehet nálatok pont igen. És amúgy a 7 órás fektetést korainak érzem picit, de ebbe nem akarok belekotyogni mert minden gyereknek más az alvási igénye.
2022. febr. 15. 12:46
12/15 A kérdező kommentje:
Nem este 7kor alszik 😄 Jó is lenne😏
Hanem csak kipróbáltuk egy időbe ezt is hogy hátha kipihentebb lesz reggelre 🤷🏻♀️
De aztán ez sem vált be.
Azért elég zsúfoltak a napok.
Ha oviba vannak hazaérnek 4re.
Utána a nagylányt hokira kell vinni heti 4nap!
Utána fürdés,vacsi előtte vagy utána,aztán 1 kis játék ,olvasás alvás🤷🏻♀️
Ennél többet sajnos nemtudok kitalálni számukra.
Mi is lefáradunk estére igyis..🥴Háth még ilyen nyűgös_sírós reggelek után..
2022. febr. 15. 12:55
13/15 anonim válasza:
Hát tudod, ha nem akarsz változtatni akkor csak elviselni tudod. Viszont így csak kitartást tudok kívánni neked, remélem hamar rendeződni fog!
2022. febr. 15. 13:02
14/15 anonim válasza:
"Utána fürdés,vacsi előtte vagy utána" például ebben lehetne rendszer: vagy előtte, vagy utána. Mindennap. Nem kell, hogy hosszabb legyen a rutin, de legyen benne rendszer és következetesség.
2022. febr. 15. 13:16
15/15 anonim válasza:
Saját tapasztalat. Ki kell egy rendes rutint alakítani. Délután ugye alszik az oviban. Utána amikor hazamentek ne otthon legyetek. Menjetek el a játszótérre. Legalább 1-2 órát legyetek kint. A gyereket le kell fárasztani, mert sose fog aludni. Rendes napi rutint alakítsatok ki, ami hétvégén se változik. Mindig ugyanakkor kell így fektetni. Az otthoni rendszert én amiatt nem szeretem, mert minden gyereknek aludni kell délután. Itt ahol mi lakunk nincs ilyen. Aki akar, az alszik. A legtöbb 3-4 évesnek nincs szüksége a délutáni alvásra. Otthon emiatt szenvednek a szülők. Az a gyerek, aki ennyi idősen délután alszik, az nem biztos, hogy eléggé elfárad estére. Szóval ezt kell leküzdenetek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!