Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Aki a babával együtt alszik,...

Aki a babával együtt alszik, az hogy alszik együtt? Babafészek? Kiságy a sajátja mellé tolva? Vagy hogy?

Figyelt kérdés
2022. febr. 2. 19:16
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
70%

Első gyerekkel el sem tudtam képzelni… aztàn 2.-kal csak alakult

Aztàn volt, hogy 4-en aludtunk

Az már nem volt komfortos..

Aztán fokozatosan kiszoktattuk, mert a férjem inkabb már az irodàjában ( szomszéd szoba) aludt.

A nagy meg most jàr át 3,5 éves.., de ő nem sok vizet zavar

Amúgy mindenkinek van sajàt szobája..

Nekünk meg 180*200as ágyunk🙄

2022. febr. 2. 23:05
 22/36 anonim ***** válasza:
66%
Nagy ágyban alszunk simán egymás mellett. Én se így terveztem, de bevált. Az elején bölcsőben aludt, keltem hozzá éjjel. Aztán valami baja volt pár naposan, nem bírt visszaaludni, végül hanyatt fekve a mellkasomra tettem, de így én is elaludtam, nagyon fáradt voltam már. Utána olvastam el az együttalvós tudnivalókat, azóta így alszunk.
2022. febr. 3. 10:13
 23/36 anonim ***** válasza:
21%

Latom jol osszebalheztatok a semmin. majd most engem is le lehet pontozni/ szolni/ugatni- nem kivant torlendo.

Aki azt mondta hogy olyan nincs hogy nem alszik el a gyerek pedig megiscsak igazat mondhatott. ui. amikor meg en szultem kifejezetten ovtak az egyutt alvastol, sot mas ma mar regen maskeppen csinalt dolgoktol.

DE: akkor azt mondtak ha rendben van a gyerek nem kell felkapkodni. Na es en szot is fogadtam. es uvoltott a gyerek kb 3 napig. eleinte az elso orakban bizony piszokul idegesitett de nem vettem fel. se akkor se kesobb. ha nem volt vele baj (tiszta volt, evett, nem volt beteg) akkor nyugodtan ordithatott hanyva ahogy az egyik hszolo irta. es szepen hozzaszokott hogy ok nelkul nem uvoltunk mert a szomszed kutyajat se erdekli az orditasunk. es ha nem is aludt eppen , mert az is elofordult szepen csendben elvolt a kisagyaban az agyunk mellett. szoval szerintem kitartas kerdese kinek van nagyobb energiaja? a szulonek elhallgatni az orditast vagy a gyereknek folyamatosabban orditani. egyszer csak elfarad nem? minden eloleny elfarad ha sokat ordit.Ha a kerdezo elviselte volna hogy a gyerek sir nehany napig akkor elkepzelheto hogy nem kellene egyutt aludni a babaval.

2022. febr. 4. 15:14
 24/36 anonim ***** válasza:
70%
Igen ez így van, ahogy mondod #23-as! De azóta már sokat fejlődött a tudomány, és így tudjuk azt, hogy az a baba sem kevésbbé stresszesebb mint a másik aki üvölt, csak a magára hagyott babák megtanulják, hogy anyára nem lehet számítani. De a kortizol szintje ugyanúgy az egekben van.
2022. febr. 4. 15:20
 25/36 anonim ***** válasza:
52%

Megtanulja, hogy anyára nem lehet számítani… 😂

azzal, hogy magad mellé veszed vagy felkapkodod, azzal nem hozzászoktatod csak kielégíted az igényeit. 😂

Nem lehet hozzászoktatni mert túl kicsi hozzá, de arra képes, hogy levonja a konklúziót, hogy anya nem vesz fel pedig tegnap megtette, pedig most hányásig ordítom magam, szóval rá nem lehet számítani soha semmiben. Ahaoké.

2022. febr. 4. 15:28
 26/36 anonim ***** válasza:
86%
23. És ettől a kegyetlen és parádés technikától van az, hogy a gyereknek 6 éves korában is kimutatható a megemelkedett kortizol szint. Számtalan tanulmány született ami bizonyítja mennyire káros és kegyetlen technika ez. Sok édesanya beszámolt, hogy ezután már nem kötődött úgy a babájához. Az alapvető bizalmat rengeti meg és ez csak a lelki hatása. De igazad van, olyan nincs hogy nem alszik el. Úgy kellett volna fogalmaznom, hogy nem alszik el úgy hogy sérüljön. Ennyi erővel a gyerek elvan egész nap ha hülyére nézi a fejét mesével, így se éjjel se nappal nincs vele probléma. Egyébként ahol én élek kifejezetten ajánlják az együttalvást szóval azért nem ördögtől való dolog. És ide is igaz, hogy tanulmányok bizonyítják, hogy az együttalvás csökkenti a bölcsőhalál kockázatát. Nem leugatlak, mert eltérő a véleményünk, de ettől nem kell ellenségeskedni egymással.
2022. febr. 4. 15:30
 27/36 anonim ***** válasza:
0%
És a sok gyerek akinek ki lett nyalintva a feneke mert jaj nehogy sérüljön mégis úgy viselkedik a szülővel mint egy elmebeteg? Pl. leköpi, lekurvázza, sorozatosan és szándékosan megharapja, megüti? Nem a dackorszakos 2 éves hanem a 6-8 éves kisiskolás.
2022. febr. 4. 15:35
 28/36 anonim ***** válasza:
86%
27. Ugye nem gondolod, hogy azok a gyerekek ezek akiket nem hagytak sírni? Ne haragudj, de ha ilyenekkel dobálózol akkor nagyon nehéz beszélgetni, mert nem jó mindig kijavítani a szándékos csúsztatásokat.
2022. febr. 4. 15:40
 29/36 A kérdező kommentje:
Na hát én tuti nem hagynám sírni. Nem kib@szból sír, biztos van valami gondja, ha más nem, akkor anyahiány. Attól még nem lesz kinyalva a segge meg elkényeztetve, hogy ezekre reagál a szülő. Aki így gondolja, gondoljon bele abba, milyen jól esik neki csak megölelni azt, akit igazán szeret. Nem pontoztam le senkit (nem mintha számítana bármit is a pontozgatás).
2022. febr. 4. 15:47
 30/36 anonim ***** válasza:
83%

Hatalmas s*ggnyalás és elkényeztetés megnyugtatni a síró gyerekedet,te tényleg..

Kész luxusban él az a gyerek amelyiknek még érdekli is az anyját,hogy mi baja és végleg ha segíteni is próbál rajta.

Sajnálom az olyan gyereket,akinek még az is luxus,hogy valaki törődjön azzal,hogy neki baja van vagy akar valamit.Viszket a háta? Mit hisztizik az a kölök,a másik 6 csendesebb vót' nem?

2022. febr. 4. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!