Meddig lehet és mennyire káros porszívó mellett altatni a babát?
fehér zaj. keress rá akár youtube-on is. olvass utánna. igy tudod szabslyozni legalabb a hangerot :)
nekunk a hovihar valt be. de porszivo hajszatito stb van
Tudom hogy fehér zaj.
Miért gondoljátok, hogy nem próbáltuk másképp?
Evésbe nem alszik bele, hordozásba sem, ringatásba sem, babakocsiban csak (nagyon)ritkán és nem fogom idebent tologatni a kocsit, hogy vagy elalszik vagy nem, autóban alszik ameddig jár, de természetesen azt sem fogom menetni feleslegesen. Adamohinta sem volt jó, hintaszékben ringatás sem és az sem ha simogatom(ha ha), cumit is kiköpi, többet próbáltunk már, pólyázás sem volt jó. Hosszan és sokat alszik, csak elaltatni nehéz. Orrszívás közben aludt be rögtön a porszívóra, azóta használjuk B opcióként, de mindig kell.
Hogyan kellene erre a simogatásra átszoktatni? Tegyem be a kiságyba és simogassam ameddig elalszik, ő meg sír? Vagy hogyan? Komolyan kérdezem. Nyílván hosszú távon az a lenne a legjobb, ha csak betenném a kiságyba és aludna magától 😅
Ez nem sírni hagyás?
Van egy ilyen régebbi kérdés, ott szétszedték az anyukát.
Sírni hagyás az, ha sír a gyerek és ott hagyod magára a dzobában, nem reagálsz, nem kap ingert tőled.
Ha leteszed és sír, de közben simogatod, suttogsz, akkor megkapja azt a válaszreakciót, hogy ott vagy vele, csak most másképp kell aludni.
Jó esetben pár nap alatt megszokja. Én is ezt alkalmaztam, így szoktattam le az éjszakai ciciről, amit muszáj volt, mert már óránként kelt és követelte ordítva a, komfortcicit és nem lehetett másképp visszaaltatni.
Az elsö éjszaka volt nehéz, akkor sokáig sírt, de ott voltam mellette végig. Aztán minden nap egyre kevesebbet nyöszörgött, pár nap után már csak 1-2 alkalommal ébredt, és akkor sem kellett ciciztetni, csak simogatni, visszaaludt.
Sajnálom, hogy nem próbáltam ki ezt hamarabb, hogy nem erre szoktattam rá, hanem minden altatáshoz cicit adtam.
A középső lánykám porszívó hangjára aludt el, a legkisebbem pedig a tévén lejátszott fehér zajra. A nagyobbam már 7 éves, egyedül alszik el és alszik, mint a bunda. A kisebbem most 20 hónapos, nem függő, csendben is szuperül elalszik, Nála csak azért lövöm be a fehér zajt, mert nagyon behallatszik a szobájába a két nagyobb tesó zajongása, a fehér zaj picit tompítja a kinti hangoskodást.
Ne aggódj, le fog szólni, kénytelen lesz, hiszen például bölcsiben, oviban nincs porszívóhang. Szépen apránként,különböző helyzetekben megtanulja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!