Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mikor várható változás az...

Mikor várható változás az alvásában?

Figyelt kérdés

Pár hetes babám nappal csak hordozókendőben tud aludni rajtam, éjjel pedig köztünk az ágyban. Már a kórházban sem aludt a mellém tett öbölben, csak rajtam, illetve miután hazajöttünk is sikertelen volt minden próbálkozásom, hogy le tudjam tenni aludni. (rögtön felébredne és sír, amint megérzi, hogy nem vagyok mellette)

Ezzel egyelőre nincs bajom, tisztában vagyok a negyedik trimeszterrel, illetve tudom, hogy minden baba más és ő egyszerűen jobban igényli a testkontaktust.

Azokhoz szólna a kérdésem, akiknek hasonló habitusú babája volt - mikor számíthatok rá, hogy könnyebben elalszik majd "nélkülem"? Számíthatok változásra a 3. Hónap után, érdemes utána (újra)próbálkozni a kisággyal?

2021. dec. 1. 13:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
65%
Nem akarlak elkeseríteni, de nálunk 11 hónapja tart. 🙄 Mondjuk én sose hagytam sírni. De végülis történt változás, ugyanis bár rajtam alszik el, de aztán le tudom tenni magam mellé az ágyba. Csak el ne mozduljak mellőle...Persze ez csak a mi esetünk, nem mindenkinél van így. De hogy őszinte legyek, már én is gondolkozom az alvástréningen, pedig eddig NAGYON ellene voltam...
2021. dec. 1. 14:48
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk idővel jobb lett. Az én fiam jót alszik ha sikerül elaltatni, de az altatás része az nagyon durva volt korábban, órákon keresztül próbálkoztunk mire végül kidőlt. Egyszer próbáltuk a sírni hagyást a családtagok unszolására (ugyanez volt az indok mint itt), 20 percig bírtuk, amikor feladtam, addigra már levegőt se vett rendesen a sírástól. Akkor megfogadtam hogy soha többet nem csinálok vele ilyet.

A bevált rutin végül nekünk az lett, hogy a mellkasomon elalszik, megvárom amíg mély álomba kerül (15-20 perc), majd úgy teszem le a kiságyba. Ilyenkor picit megébred, mocorog, majd visszaalszik kis segítséggel (susogok a fülébe, paskolom a popóját).2 hónapos,a héten már többször előfordult az is, hogy letettük éberen és elaludt magától, nem kellett semmit csinálnunk.

Sajnos meg kell keresni azt a rutint ami mindkettőtöknek jó, és akkor sem biztos hogy az mindig bejön. Illetve időnként meg lehet próbálkozni csak úgy letenni, nekünk is véletlenül sikerült, letettem az ágyba altatás közben mert ki kellett mennem pisilni, mire visszaértem már aludt. Teljesen ledöbbentem, mert tényleg baromi nehezen aludt el korábban, simán voltak 2,5 órás altatásaink.

2021. dec. 1. 14:54
 13/16 anonim ***** válasza:
61%
11-es: vársz még 3 évet így, a férjed elhidegül, az összes szabadidődnek annyi, és akkor majd hagyod sírni. Csak miért kell eddig várni, nem tudom.
2021. dec. 1. 14:56
 14/16 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. Azt azért hozzáteszem, hogy volt jobb időszakunk, amikor már azt hittem, hogy hamarosan megtanul teljesen egyedül aludni. Aztán jött a fogzás meg felgyorsult a mozgásfejlődés, és még rosszabb lett, mint előtte...
2021. dec. 1. 14:58
 15/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm, a férjemmel tök jól megvagyunk és kb. minden másnap tudunk szexelni is. Viszont az tény, hogy alig van szabadidőm, ami szívás.
2021. dec. 1. 15:00
 16/16 anonim ***** válasza:

Én kb 20 perccel az után, hogy bekómált le tudtam tenni elejétől fogva .

Az elején nekem is nappal a hordozó kendő, este a sétálgatás vált be, de ha már teljesen elernyedt, megemeltem a karját és visszaesett, onnan úgy tudtam letenni, hogy amig a levegőben volt is próbáltam tartani a ringatás ritmusát, és mindig a feje ért le utoljára.

Később a fit labdán pattogás, most a cicin bealvás megy, de mindig az ágyaban alszik, vagy napközben a babakocsiban.

2021. dec. 1. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!