Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Szörnyen èrzem magam, de...

Szörnyen èrzem magam, de mègis mit tegyek, hogy kidőljön este?

Figyelt kérdés
Itt bőgök már, mert eldurrant az agyam az egy èvesemre :( Kiabáltam vele, mert hiába alig állt a lábán, nem akart aludni. Behoztam a sötèt szobába 8 után, a tápszer után már alig bìrt, de újra felpattant, elmászott állandòan, mèg mesèltem, összebújtunk, simogattam, pròbálkoztam a szokásossal, de mindent is csinált, nem akart lefeküdni, rosszalkodott, hiába szòltam szèpen, mèg jobban csinálta. Fèl 10 kor már kiabáltam, s beraktam a járòkába, amit behoztam az ágyam mellè. Ordìtott keservesen benne kb 3 percig bìrtam. Napok òta rèmálom az esti altatás. Nappal semmi gond. Eddig èjjel sem volt. Megvártam, mìg kellően fáradt lesz, esti rutin működött max fèl9-re kidőlt rendszerint. Most napok òta fèl 10-10 az alvási ideje. Mèg 2 nappali alvása van, a 2.már csak max 40 perces, legkèsőbb 5 -ig felkel. Egy alvás mèg szerintem kevès neki, reggeli èbredès után max 2,5 òra ès kidől. Este viszont nagyon soká bìrja. Mit kène tennem? Eddig volt egy fix napirendünk egy 11 òrás ès 3 òrás alvással, s esti fèl 9-es alvással. Most borult minden èn meg szegènyre kiabálok, annyira bánt, de elfogyott a türelmem. Tegnap 22:10 kor aludt el, reggel fèl 10 kor kelt. Mit tudok tenni, hogy normalizáljam ezt a helyzetet ?
2021. nov. 30. 22:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
97%

Nalunk az valt be h apa altatta este.

Atlag 20perc alatt bealudt a gyerek.

Nalunk 1.5 eves volt mire elhagytuk a masodik alvast addig kellett neki

2021. dec. 1. 01:53
 12/20 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk is az egy alvásra áttérés oldotta meg ugyanezt az idegbajt, 12 hónapos volt.

A fontos, akármi is van, ne kiabálj szegénnyel, nem tehet róla, még nem fogja fel, hogy most mit vétett.

Az én lányom alapból mindig jó alvó volt, 3 órát aludt nappal az egy alvásával. 11:30-tól 14:30-ig aludt. Nálatok sem lesz semmi baj :)

2021. dec. 1. 07:02
 13/20 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm. Borzasztòan bánt, hogy rákiabáltam, de inkább a rosszalkodása húzott fel pl

fejjel akart az ágyròl leszaladni, pedig már szèpen letolat a kanapèròl, ágyròl, tehát tudja, hogy hogy kell. Dobálta a mesekönyvet, harapott. Na mindegy, már felèbredtünk, jòl megszeretgettem. Muszáj kialakìtanunk az új rendszert akkor, igyekszem kitartò lenni. Igazatok van, az 5 òra már elèg kèső....Apa is szokta altatni, volt időszak, hogy vele jobban elaludt, de most napok òta vele sem. Azèrt is rossz ez, mert mire ágyba kerül ott tartunk, hogy a fèrjem is megy aludni, mivel nagyon korán kel ès nem igazán szòl az este másròo, caak hogy valamelyikünk altat. Nekem azt tanácsolták ne várjam meg, mìg túlfárad, vigyem be a sötèt szobába, ne engedjek neki már meg játèkot. De ezek nekem most nem működnek, sajnos.

2021. dec. 1. 08:17
 14/20 anonim ***** válasza:

Uff, nálunk is elég f@s időszak volt, amikor átállt napi két alvásról egyre, és ráadásul nem is ment egyik napról a másikra, vagy két hónap kellett, mire beállt az új napirend (és közben bölcsibe ment, ami iszonyat sokat segített ezen).

A délelőtti alvás idejében vittem mindig játszótérre vagy sétálni (nem babakocsiban! Ott nyilván elaludt volna :D ) vagy akármi, hogy az lekösse és kicsit felélénkítse, utána egy előrébb hozott ebéddel (~11-kor) elmondhattam, hogy ebéd után alszik. Az ebédet aztán szépen lassan toltam hátrébb neki is, hogy azért mégis rendes időben legyen, de már értette, hogy alvás ebéd után, és utána elég jól ment már a rendszer. Most 16 hónapos, ha látom, hogy fáradt/nyűgös, akkor ugyanúgy kicsit előrébb jön az ebéd, de ugyanúgy csak napi egyszer alszik (kivéve, ha beteg). Így ki szokta bírni ~7-ig este, onnantól viszont már szépen beájul. Általában 7-ig alszik reggel, ha szerencsém van (vagy ha pont az apja kelne hozzá, természetesen) akkor fél8 is előfordul.

Szerintem nálatok is ez a folyamat kezdődött meg. Kitartást, nem egyszerű. De kiabálni felesleges, nem az ő hibája, hogy még nem tud aludni.

2021. dec. 1. 08:18
 15/20 A kérdező kommentje:
A járòkát is behoztam, had tombolja ki magát benne, az biztonságos ugye..amìg èn netezek, olvasok, de ordìtott benne este... amúgy meg szeret benne játszani, ellenni, nappal nèha belerakom, ha főzök 🤷 Mi egy szobában alszunk, de neki már ifjúsági ágya van, a fèrjem kèszìtette neki, mert a kiságyban sìrt 7 hònapos kora òta, s ez ìgy bevált. Már vègigaludta párszor az èjszakát, egy hete nem kèr tápszert sem már èjjel, szòval alakul a dolog, csak most meg a napirendünk úszott el :) Mindenkinek köszönöm a tanácsokat!
2021. dec. 1. 08:25
 16/20 A kérdező kommentje:
Na 11:45 kor kidőlt, mèg horkol is🙈 remèlem aludni fog vagy 2 òrát ès akkor fèl 8-ig kihúzzuk valahogy..
2021. dec. 1. 12:06
 17/20 anonim ***** válasza:
55%
Nekem is egyszer aludt 1 évesen már. Az esti altatás általában szoptatós volt, most is sokszor az. 2 és fél éves és lassan elhagyja a déli alvást is, mert egyszerűen nincs rá igénye. Ha mégis elalszik, akkor este esélytelen. Amikor túlfarad, vagy nem akar aludni, akkor a sötét szobában én járkálok vele és ölelem vagy nagamra kötöm, hogy elringatódjon és megnyugodjon kicsit. Ha meg egyszerűen nem álmos még, akkor nem szivatom magam.
2021. dec. 1. 14:08
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Most kezd már laposakat pislogni, kezd fáradni. Apa hamarosan hazaèr, szerintem ma fèl 7-kor fürdetjük, kìváncsi leszek az estère...
2021. dec. 1. 17:52
 19/20 anonim ***** válasza:
55%

"Fejjel akart az ágyròl leszaladni, pedig már szèpen letolat a kanapèròl, ágyròl, tehát tudja, hogy hogy kell."

8 vagyok en ezert szetszereltettem az agyunkat a ferjemmel csak a matrac van alatta meg a racs. Letakarva ugy nez ki mint egy alacsony agy. Majd osszerakjuk ha nagyobb lesz.

Egyebkent imadja, amig filmezek vagy netezek oldalrol nekifutasbol vetodik a matracra :D meg ugyesen a szelere ul pont olyan magas hogy uloke neki. Amig nem volt szetszerelve rettegtem hogy leesik.

2021. dec. 2. 00:25
 20/20 anonim ***** válasza:
55%
Nem kell a jaroka ha biztonsagos a szoba.
2021. dec. 2. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!