Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Az alig 2 éves gyerekemnek...

Az alig 2 éves gyerekemnek teljesen kitolódott a lefekvési ideje, nektek volt ilyen? Visszaállt?

Figyelt kérdés

Bölcsibe jár, eddig kb fél éven át este 7-8 körül aludt el, egy hete beállt fix 8-ra, aztán kétszer 9.30-ra, most meg 0.30-kor sikerült elaludnia.

Nem tudom mi változott meg, mert a napi rutin ugyanaz. Próbálom lefárasztani, rengeteget fut, de nem használ. Reggel 6.30kor kelünk.

Nálatok hogy volt, visszaállt korábbi fekvésre, vagy készüljek éjfél közeli időpontokra?

2021. nov. 25. 00:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Nálunk nem volt ilyen, de én következetes maradnék. Ugyan abban az időben fürdés és alvás. Nincs játék, meg szomjas, éhes, pisilni kell stb. Mert a fiam nagyobb volt ugyan, de bepróbálkozott....

Ha mindig ugyan úgy lesz, majd megunja és aludni fog.

2021. nov. 25. 06:26
 2/7 A kérdező kommentje:

De nem marad az ágyában, mit csináljak, zárjam be a szobájába?

Akkor olyan szinten ordít hogy ránk hívják a rendőrséget mert azt hiszik h verjük.

2021. nov. 25. 06:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pomt az ellenkezője a baj. Nem tud leállni az agya, felpörög.

Este ugyanabban az időben fektessétek, este ne legyen már tévé, kütyü, kergetőzés, csak csendes elfoglaltságok. Vigyétek még ki estefelé friss levegőre, az is sokat segít.

2021. nov. 25. 07:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Hazafelé menjetek játszóterezni vagy sétáljatok egy nagyot, akkor is ha sötét van és hideg. Utána lehet otthoni játék, esetleg képernyő, de ez minél távolabb lefekvéstől. Utána vacsora, fürdés és utána már csak csendes elfoglaltság, ha még van rá idő vagy amíg te is összekészülsz. Altatáskor pedig sötét és csend, ha igényli előtte előtte esti mese vagy simogathatod a hátát, te tudod, mi volt eddig a rutin. Legyél határozott, érezze, hogy ez nem választás lehetősége, hanem az élet rendje, és mutassatok példát, hogy ti is alszotok.

Egyébként attól, hogy egyszer ez volt, remélhetőleg még nem lesz belőle rendszer. Lehet, történt valami a bölcsiben, vagy csak ott épp nagyobbat aludt, kérdezz rá.

2021. nov. 25. 08:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem kell rázárni az ajtot, hanem ha kijon a szobabol, te visszaviszed. Eleinte lehet neki mondani, hogy késő van kicsikem, most mar aludni kell. Aztan a következőnél mar ne szólj semmit, csak vidd vissza az agyába. Eleinte rohadt nehez lesz. En ezt a szuperdada sorozatbol vettem, de bevalt. Első ket ejszaka viccen kivul 3oran keresztul orditott a gyerekem es en meg harom keresztul folyamat vittem vissza az agyaba. Ezután kifaradt es elaludt. Harmadik éjjel mar csak egy órát szenvedtunk, utana mar ki sem jott a szobabol, egybol elaludt.
2021. nov. 25. 10:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam is 2 éves koráig fél 8 körül már aludt, reggel 6-6:30 körül ébredt.

2 éves kora körül elkezdett nagyon nehezen elaludni, akár egy órán keresztül is szenvedett. Ez sajnos mai napig így van, nemsokára 3 éves lesz... Leghamarabb 9-kor alszik el, de inkább később. A reggeli ébredés időpontja megmaradt.

2021. nov. 25. 10:50
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat. Nagy mozgásigényű gyerekről van szó egyébként.

Azt tálaltam ki hogy vacsi után vagy előtte leviszem kicsit mozogni, utána fürdés, citromfű tea, és alvás, aztán ha nem marad az ágyban, jön az 5ös által említett pingpongozás.

2021. nov. 25. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!