Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Babám még mindig max 1 órát...

Babám még mindig max 1 órát bír fent lenni, utána 1 vagy 2 orat is alszik. Normális? Más babája alig alszik

Figyelt kérdés
2021. nov. 22. 15:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős? Azt nem írtad. Minden baba más. Az én babám evett és aludt az elején, az ismerősöm babája szinte semmit nem aludt napközben.
2021. nov. 22. 15:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__altat..

Egy hét alatt mire számítottál? :D

Mint írtam, nálunk 7 hónaposan van fent 3-at. Kb. 4 hónapos korára bírt ébren lenni 2-t. Türelem, örülj, hogy alszik rendesen. Minden baba más, ha jól fejlődik, semmi okod az aggodalomra és hasonlítgatni. Ha jövő héten is megkérdezed, akkor is ezt fogom írni.

2021. nov. 22. 15:59
 3/7 anonim ***** válasza:
74%

Jajj drága!

Hát hagyd aludni!

Emlékszem, a kórházban ébreszteni kellett a babámat, hogy egyen...pedig milyen boldog voltam, hogy alszik 🙂

Ha ébren van vidám? Csökken a súlya? Ha az elsőre igen, a másodikra nem a válasz akkor minden oké.

(Nekem a lányom 3 hónapos korától úgy másfél hónapot így aludt: délelőtt 1-2 óra, délután szintén és este 17:30-6:30ig. Aztán változott. Szóval bármi lehet.)

2021. nov. 22. 17:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Ha ébren van sem mindig vidám. Addig sír, amíg nem cipelgetem. A súlya gyarapodik természetesen
2021. nov. 22. 18:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez ilyen sajnos, még bőven benne vagytok a 4. trimeszterben, a legtöbb baba igényli a testközelséget. Ráadásul a kezedben rá tud csodálkozni a világra, lent a földről nem lát semmit, ezért is szeret jobban fent :) Szerezzetek be egy pihenőszéket, ha nincs, nálunk sokat segített, kivittem a konyhába, fürdőszobába, addig figyelte, mit csinálok, amíg elintéztem 5-10 perc alatt a dolgom. Bármi bajuk van, csak sírni tudnak, így kommunikálnak. Napról napra látni fogod, ahogy nyílik az értelme, pl. mosolyog, rácsodálkozik a kezére, észreveszi a játékokat, esetleg megfogja őket (nálunk pl. 3 hónaposan volt egy ilyen fejlődésbeli ,,robbanás"). Szóval tényleg türelem, normális ez az egy óra ébrenlét. Ez egy nehéz, de szép időszak, ha tudsz pihenni, amíg alszik, használd ki. Amikor 1,5 éves lesz, alig fogod várni azt a 1,5 órát, amikor alszik, és végre leülhetsz :D
2021. nov. 22. 18:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Örülj neki. 4 hónapos kisfiam 4x alszik napközben 20-30 perceket. Ennyi. Viszont éjjel szerencsére csak 1x kel. A bátyja anno emlékszem 4x 1,5-2 órákat aludt. Halálra untam magam itthon. Most nem ez van :))
2021. nov. 22. 19:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Lassan 9hós babám is 2-2,5órát bír, ha tovább fent van az csak nyüglődés.

Én alkalmazkodtam az igényeihez. Figyelem mikor mutatja az álmosság jeleit és akkor altatom. Legyen az fél vagy 2óra az ébredédtől számítva.

2021. nov. 22. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!